fbpx

Imke Schellekens-Bartels

Als dochter van Olympisch dressuuramazone Tineke Bartels kreeg Imke de beste opleiding die een dressuuramazone kan wensen. Imke behoort in de sport tot de absolute wereldtop, als amazone maar ook als coach. In 2013 werd haar succes als coach beloond met de kwalificatie ‘topcoach niveau 5’ bij de KNHS.

 

Imke begon haar Young Rider carrière met Mexican, die in Helsinki de eerste gouden teammedaille voor het Nederlandse team ooit behaalde en een verdienstelijke individuele bronzen medaille. Allegretto was het tweede Young Riders paard van Imke, waarmee ze tijdens het Europese kampioenschap in Kopenhagen een zilveren teammedaille won en individueel op de derde plaats eindigde.

 

In 2004 maakte Imke de overstap naar de senioren en dat werd direct een bliksemcarrière. Met Lancet behaalde ze het hoogste niveau en werd ze onder andere vierde met het Nederlandse team op de Olympische Spelen in Athene. Daarna was het de beurt aan de merrie Hunter Douglas Sunrise. Daarmee ging Imke naar de Olympische Spelen in Hongkong in 2008. Het teamzilver werd binnengehaald, met daarbij een individueel vijfde plaats. Toen Sunrise met pensioen mocht werd het stokje overgedragen aan Toots. Imke ging met Toots als reserve mee naar de Olympische Spelen in Londen. Vlak voor de Olympische Spelen van Rio werd Toots verkocht aan de Japanse amazone Akane Kuroki.

 

Inmiddels runt Imke samen met haar familie Academy Bartels, waar ze de leiding heeft over de dressuurstal. Naast het dagelijks trainen van dressuurpaarden, geeft zij ook veel dressuurlessen. Zo werd zij in januari 2019 bondscoach van de ponyruiters en Children, waarmee ze al twee jaar op rij de tweede plaats wist te veroveren en begeleidde ze de Japanse Kazuki op weg naar de Olympische Spelen in Tokio van 2021.

 

Natuurlijk zit Imke zelf ook nog in het zadel: ze rijdt onder andere de talentvolle Hey You en Honoré op Lichte Tour-niveau. Daarnaast mocht zij de teugels van de talentvolle merrie Sezuanna overnemen, met als doel het bereiken van de Grand Prix.

 

 

Wat kun je verwachten van Imke Schellekens-Bartels?

Horse Event Pro
In dit weekend zit Imke zelf in het zadel van een van haar paarden, met daarbij haar moeder vanaf de grond.