Imke (2)-HEADER

Imke Schellekens-Bartels

Als dochter van Olympisch dressuuramazone Tineke Bartels kreeg Imke de beste opleiding die een dressuuramazone zichzelf maar kan wensen. Imke behoort in de sport tot de absolute wereldtop, als amazone maar ook als coach. In 2013 werd haar succes als coach beloond met de kwalificatie ‘topcoach niveau 5’ bij de KNHS.

Imke begon haar Young Rider carrière met Mexican, die in Helsinki de eerste gouden teammedaille voor het Nederlandse team ooit behaalde, en een verdienstelijke individuele bronzen medaille. Allegretto was het tweede Young Riders paard van Imke, waarmee ze tijdens het Europese kampioenschap in Kopenhagen een zilveren teammedaille won en individueel op de derde plaats eindigde.

Imkes tijd bij de senioren begon in 2004 met een bliksemcarrière tot het hoogste niveau met Lancet, waarmee het Nederlandse team vierde werd op de Olympische Spelen in Londen. Daarna was het de beurt aan de merrie Hunter Douglas Sunrise. Daarmee ging Imke naar de Olympische Spelen in Hongkong in 2008.

 

Ze kwam thuis met een zilveren teammedaille en een individuele vijfde plaats. Het stokje werd overgedragen aan Toots, waarmee ze als reserve naar de Olympische Spelen in Londen ging. Toots werd vlak voor de Olympische Spelen van Rio verkocht aan de Japanse amazone Akane Kuroki.

Inmiddels runt Imke samen met haar familie Academy Bartels, waar ze de leiding heeft over de dressuurstal. Naast het dagelijkse trainen van dressuurpaarden geeft zij veel dressuurlessen. In januari 2019 werd Imke bondscoach van de ponyruiters en de Children. En met succes want vier maanden later werden de ponyruiters tweede in Saumur, Frankrijk.

Natuurlijk zit Imke zelf ook nog in het zadel: ze rijdt onder andere Floratio en de hengst CJ, die opgeleid worden tot Grand Prix-niveau. TC Eduard leidt ze momenteel op tot Lichte Tour-niveau net als Hey You.

Imke is aanwezig op vrijdag, zaterdag en zondag.