Winner 2015

Tineke Bartels

Tineke is onmisbaar op Horse Event! Ze is sinds jaar en dag actief op topniveau in de internationale paardensport. Dressuurpaarden Sunrise, Barbria, Bellâtre en Jazz zijn stuk voor stuk door Tineke opgeleid, en ook nu zit ze nog dagelijks in het zadel.

Deze Olympische dressuuramazone begon haar carrière in de spring- en militarysport. Pas op 31-jarige leeftijd maakte Tineke de overstap van eventing naar de dressuursport. Bij haar eerste WK in Toronto in 1980 nam ze de zilveren medaille mee naar huis. Op de  Olympische Spelen die volgden won ze in Barcelona en Atlanta een zilveren teammedaille.

Ook nu is Tineke’s springachtergrond nog terug te vinden in de huidige visie van Tineke. Zij is er namelijk van overtuigd dat het voor een dressuurruiter belangrijk is om zo nu en dan een sprongetje te maken.

 

 

“Je leert je paard op een andere manier kennen en zijn geest te verbreden. Je zit vaak minder gecompliceerd op het paard en je houding en zit verbetert. Er ontstaat balans in lichaam en geest, zowel bij ruiter als bij paard, en dat heb je uiteindelijk nodig om op het hoogste niveau mee te draaien.”

Als voormalig bondscoach van de Junioren en de Young riders is nogmaals bevestigd dat Tineke een echte duizendpoot is. Samen met haar leerlingen heeft zij al ontelbaar veel successen behaald. Als trainer van Imke Schellekens-Bartels ging Tineke mee naar twee Olympische Spelen. Ook coachte ze de Japanse Akane Kuroki die deelnam aan de Olympische Spelen in Rio. Momenteel traint en begeleidt ze Kazuki Sado en Ryunosuke Kuroda richting de Olympische Spelen van aankomend jaar. Vanwege Tinekes verdiensten voor de sport kreeg zij de onderscheiding ‘Ridder in de orde van Oranje Nassau’.

Tineke is aanwezig op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september. Ze zal diverse clinics en shows verzorgen.