fbpx

ANKY® beenbescherming – Strakke designs gemaakt van technisch materiaal

Trainen met beenbescherming die gemakkelijk om te doen is, optimaal draaggemak voor je paard biedt en er ook nog eens stijlvol uitziet? Dat kan met de beenbescherming van ANKY®. Om het paardenbeen optimaal te beschermen en tegelijkertijd koel en fris te houden, wordt ANKY® beenbescherming gemaakt van technische materialen van hoge kwaliteit.

 

De ademende en vochtregulerende voering voert warmte en vocht af. Hierdoor worden blessures door oververhitting voorkomen en kan je paard comfortabel en ongehinderd trainen.

 

ANKY® Active Gel Impact Boots
Deze nieuwste musthave heeft op twee plekken een technische gelvulling: onder het strijkgedeelte en aan de binnenzijde (ovale vorm). De Active Gel Impact Technology zorgt voor een perfecte schokdemping en heeft ook als voordeel dat het zorgt voor een goede drukverdeling. De gel vormt zich naar het paardenbeen voor een optimale pasvorm. De binnenzijde is gevoerd met ademend, geperforeerd neopreen en het gelgedeelte is bedekt met mesh-materiaal voor een optimale luchtdoorlatendheid. De gel en de rand van kunstbont bieden je paard optimaal comfort en voorkomen schuurplekken. Kortom: de beste keuze voor je paard als het gaat om bescherming, kwaliteit en comfort! Het kunstbont is overigens 100% diervriendelijk met dezelfde kwaliteiten als echt bont.

 

Air Tech Boots
Ook deze technische beenbeschermers sluiten naadloos aan op het paardenbeen. Zowel de flexibele, schokabsorberende kunststof schaal als de schokabsorberende meshvoering zijn geperforeerd voor een optimale luchtdoorlatendheid. Hierdoor vinden hitte en vocht gemakkelijk een weg naar buiten. De beenbeschermers zijn niet verlijmd om te voorkomen dat de technische functies geblokkeerd worden. Verder zijn ze voorzien van een duurzame en flexibele laag Kevlar® (van Dupont™) voor extra bescherming tegen strijken.

 

De buitenzijde van de beschermer is afgewerkt met geperforeerd synthetisch leder. De technische metalen coating met daaroverheen de geperforeerde laag zorgen voor een subtiel glanzend effect.

 

Een greep uit de reviews:
“De Air Tech Boots zaten direct als gegoten bij mijn paard. Maat L voor de achterbenen en maat M voor de voorbenen. Ik merk dat zijn benen na de training veel minder warm zijn en het klittenband blijft ook nog eens mega sterk!”

 

Welke maat heb je nodig?
Heb jij ook al eens de verkeerde maat gekocht? Houd in het achterhoofd dat de beschermers niet te lang mogen zijn, zodat je paard niet beperkt wordt in zijn bewegingsvrijheid en dat de beschermer niet te vast of te los moet zitten. Voor de ANKY® Boots geldt de onderstaande maatinformatie.

 

Maat S: Pony/Cob voorbenen
Maat M: Pony/Cob achterbenen / Full voorbenen
Maat L: Full achterbenen / Extra Full voorbenen

 

Laat je inspireren in onze ANKY® stand tijdens Horse Event (standnummer 80). Bekijk de nieuwe beenbescherming van de Herst/Winter collectie 2022: de Technical Proficient Boot met de bijbehorende Bell Boots en ontdek hoe de Active Gel Impact Boots aanvoelen!