fbpx

Romantische paardenfotografie live on stage

Op Horse Event 2022 leer je niet alleen meer over het verbeteren van je eigen rijkunsten, gedragsproblemen oplossen of lichamelijke problemen behandelen. Je kan op 17 september ook de clinic van Eliane van Schaik volgen. Zij zal je meer vertellen over paardenfotografie. Hoe kan je jouw paard op de mooiste manier vastleggen op beeld? Eliane vertelt je er alles over!

 

Toen Eliane van Schaik haar eigen paard kreeg wilde ze maar een ding. Hem mee naar huis nemen om hem daar ook te kunnen bewonderen. “Natuurlijk ging dat niet, maar met een mooie foto aan de muur loste dat probleem zich zelf op. Ik zocht een fotograaf en legde een fotoshoot vast. Die foto’s betekende heel veel voor mij.” Op dat moment besloot Eliane te investeren in een eigen camera en zelf aan de slag te gaan met fotograferen.

 

Gek op paarden

 

Gaandeweg ontwikkelde Eliane steeds meer haar eigen stijl. Toch volgde ze geen specifieke fotografie-opleiding. “In die opleidingen miste ik de paarden – en dieren fotografie te veel. Ik heb mezelf dus grotendeels geschoold en veel ervaring opgedaan door te doen.” Ondertussen is Eliane fulltime fotograaf, organiseert ze cursussen, meeloopdagen, fotoreizen en schreef ze een boek over haar stijl van ‘romantische paardenfotografie’.

“Daarmee bedoel ik vooral dat ik de band en de liefde tussen mens en paard op een romantische manier wil vastleggen. Met zachte kleuren, mooie jurken en een prachtige locatie.” Om dat te bereiken werkt Eliane steeds met zonsopgang of zonsondergang om het natuurlijke tegenlicht te kunnen gebruiken.

 

Geen regels voor het beste resultaat

 

Tijdens haar clinic op Horse Event Pro, 17 september in de Recreatie Piste zal Eliane aanwezig zijn met twee combinaties. Ze zal het publiek meenemen in haar manier van werken tijdens een shoot. “Ik wil het publiek tonen hoe ze de mooiste foto’s maken van hun paard.” Je mag een antwoord verwachten op de meest gestelde vragen die Eliane krijgt en ze zal ook uitleggen wat je moet doen als je paard bijvoorbeeld niet wilt stilstaan of zijn oortjes niet mooi vooruit doet. Je leert ook meer over hoe je het model moet aansturen, waar je het model het beste kunt positioneren ten opzichte van het paard. Maar ook hoe een paarden-photoshoot verloopt van begin tot einde. Eliane vertelt het je allemaal.

 

Ook voor mensen die nog geen ervaring hebben in fotografie is de clinic een mooie kans om meer inspiratie op te doen. Volgens Eliane zijn er geen regels verbonden aan paardenfotografie. “Als jij een bepaalde techniek mooi vindt, moet je jezelf daarin verder ontwikkelen en een eigen stijl creëren. Op die manier zullen mensen jouw foto’s steeds sneller herkennen.” Eliane vertelt je ook meer over de juiste camera instellingen zodat je goed aan een shoot kan beginnen en later tijdens het bewerken van je foto’s ook het mooiste resultaat zult krijgen.

 

Ontdek meer over paardenfotografie op Horse Event 2022. Je kan Eliane van Schaik er vinden in de Recreatie Piste Powered by Hay to You op 17 september tussen 15.15u -15.45u.

Tot dan!

Partners:

Inschrijven nieuwsbrief

Ben als eerste op de hoogte van alle ins en outs en ontvang exclusieve aanbiedingen