Header close up bezweet paard

KNHS Instructeursdag

Vorig jaar werd het eerste congres voor instructeurs gehouden tijdens Horse Event. Dit was een groot succes. Daarom organiseren wij dit jaar weer een KNHS Instructeurscongres op zondag 15 september tijdens Horse Event in Vijfhuizen. Ook dit jaar is er weer een afwisselend programma met interessante onderwerpen waar je als instructeur gewoon bij moet zijn!

Voetbalcoach Foppe de Haan was vorig jaar één van de sprekers, ook dit keer wordt weer een uitstapje gemaakt naar een anders sport. Meervoudig Olympisch en wereldkampioene Marianne Timmer komt vertellen over haar rijke ervaring als sporter, trainer en coach. Het programma is breed van opzet met diverse sprekers met verschillende educatieve achtergronden. Ook worden de uitkomsten van een groot nationaal opinieonderzoek, over de houding van de gemiddelde Nederlander ten opzichte van de paardensport, bekend gemaakt. De uitkomsten van dat onderzoek zijn relevant voor iedere docent of instructeur, zij zijn inmiddels de belangrijkste ambassadeurs aan de basis van de sport. Dit jaar zijn er ook weer verschillende parallel sessies tijdens het congres, met onder meer aandacht voor trainingsleer, fysieke ontwikkeling van het paard en didactiek. Instructeurs kunnen zelf kiezen welke parallel sessies ze volgen.

Uitreiking ‘HIP-award’
Tijdens het KNHS Instructeurscongres wordt de ‘HIP-award’ uitgereikt door Marianne Timmer aan de ‘Beste hippisch instructeur/docent van het jaar 2019’.

Goede instructeurs zijn goud waard, zij spelen een belangrijke rol in het goed leren paardrijden, paarden welzijn en dragen bij een positief imago van de paardensport. Een belangrijke taak dus! De HIP-award is een initiatief van Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) en de KNHS in samenwerking met het tijdschrift de Hippische Ondernemer. De verkiezing draagt bij aan de bevordering van goed onderwijs in de paardensector. Instructeurs kunnen nog tot 1 augustus zichzelf voordragen of voorgedragen worden voor deze mooie erkenning. Lees hier alles over de Verkiezing van de Hippisch instructeur/docent van het jaar 2019.

Aanmelden KNHS Instructeurscongres
Datum: 15 september
Locatie: Horse Event in Expo Haarlemmermeer in Vijfhuizen
Aanvang: 9.30 uur
Kosten: Een enteekaart voor de KNHS Instructeursdag kost €80,-. KNHS Instructeurs met een licentie betalen €40,-. De entree is inclusief toegang tot Horse Event, koffie ontvangst en lunch.
Tickets bestellen: Tickets zijn verkrijgbaar via de ticketshop van Horse Event. Kaarten voor KNH-instructeurs zijn te bestellen via een aparte ticketshop.

Omdat de KNHS en de Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) het belangrijk vinden kennis over te dragen aan instructeurs is dit jaar de opzet van het congres breder gemaakt. Dit jaar worden ook de reguliere onderwijs organisaties, zoals het groene MBO en HBO, uitgenodigd om hun docenten te laten deelnemen aan het congres en de verkiezing.