KNHS Instructeurscongres 2019 1

KNHS instructeurscongres 2021: de instructeur als regisseur

Nadat we ruim een jaar geen evenementen en congressen hebben kunnen bijwonen, durven we dit jaar weer voorzichtig enthousiast te zijn. Hierbij presenteren wij het programma van de derde editie van het KNHS Instructeurscongres tijdens Horse Event op zondag 19 september, met als thema ‘De Instructeur als regisseur’. KNHS en Horse Event zijn trots op de toezegging van topsprekers als Marc Pierard, Jan Sleijfer en Vincent Bijlo en Marion Schreuder als vertrouwde dagvoorzitter.

De instructeur als regisseur

In de driehoek paard, ruiter, begeleider staat de instructeur centraal en heeft hij of zij de regie. Hoe vul je deze rol als instructeur optimaal in? Dr. Marc Pierard, als paardengedragsdeskundige werkzaam aan Hartpury University neem ons mee in vragen als ‘Hoe leert een paard?’ en ‘Hoe passen we deze kennis echt goed toe tijdens het geven van instructie?’ Sportpsycholoog Drs. Jan Sleijfer van NLsportpsycholoog legt de focus op de begeleider in zijn presentatie ‘Wie hebben de teugels in handen?’, waarbij ook de rol van ‘sportouders’ aan bod komt. Na de pauze staat de ruiter in de schijnwerper in diverse praktijksessies met onder andere Edwin Hoogenraat en Tineke Bartels. Cabaretier Vincent Bijlo sluit het congres op spectaculaire wijze met het belangrijke onderwerp ‘een veilig sportklimaat’. Waar ligt de grens tussen een duidelijke uitleg geven en grensoverschrijdend gedrag? Mag een instructeur het been van een ruiter aanraken om uit te leggen op welke plek de hulp beter tot zijn recht komt? Wat doe je als instructeur als de ouders fanatieker zijn dan het onzekere kind op die nét te wakkere, talentvolle sportpony? Vincent neemt ons op zijn geheel eigen wijze mee.

KNHS Instructeur Horse Event

Vertrouwde dagvoorzitter

Marion Schreuder is, uiteraard, weer de vertrouwde dagvoorzitter. Marion begeleidt het programma en de praktijksessies op haar eigen enthousiaste en professionele wijze. De dag wordt gestart met een interview met Anne Loosveld, voorzitter van de beroepsgroep hippische instructeurs. Na de lunch interviewt Marion diverse topjeugdruiters uit het kader over hun ontwikkeling tot ruiters in de sport. Marion sluit het instructeurscongres af met de uitreiking van de HIP Award ‘Hippische docent/ instructeur van het Jaar’.

Elkaar ontmoeten

Uiteraard is er ruimte om elkaar te ontmoeten, bij te praten en Horse Event en de standhouders te bezoeken. Het congres start met een koffie ontvangst, er wordt gezamenlijk geluncht op de beursvloer en na afloop is er vanaf 15.00 uur tijd om Horse Event te bezoeken. Klik hier voor het volledige programma van het KNHS Instructeurscongres.

Reserveer nu je plaats!

KNHS en Horse Event kijken ernaar uit om weer vele instructeurs te mogen begroeten. Bestel hier je tickets. Een entreekaart voor het KNHS Instructeurscongres kost € 91,05. KNHS Instructeurs met een licentie betalen € 64,05. Heb je nog geen licentie, maar heb je er eentje aangevraagd? Stuur dan een mail naar opleidingen@knhs.nl, dan zorgen zij ervoor dat je de kaarten met korting kunt bestellen. De entree is inclusief toegang tot Horse Event, koffie ontvangst en lunch.

KNHS Instructeurs ontvangen 65 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het deelnemen aan dit congres.