Header_Clinic Cees

Hartslag meten met Hylofit

Tijdens Horse Event gaf Cees van Beckhoven verschillende clinics met de Hylofit-hartslagmeter. Dit is een apparaat wat de hartslag van ruiter én paard meet. “Tijdens mijn clinics geef ik achtergrondinformatie over supercompensatie en het belang van referentiemetingen en fittesten.” Op een groot beeldscherm waren de hartslagen van ruiter en paard te zien. Zo konden bezoekers zien wat diverse oefeningen deden met de hartslag van beide atleten.

De 15-jarige Pem Verbeek mocht meerijden in een van de clinics van Cees van Beckhoven. Zij deelt graag haar ervaringen: “ik had me eigenlijk opgegeven voor een clinic bij Marion Schreuder, maar werd uiteindelijk gevraagd om met de clinic van Cees van Beckhoven mee te rijden. Ik vond het erg leuk om te horen dat ik uiteindelijk toch nog gekozen was!” Pem en haar prachtige 12-jarige vos Fernando Torres (v. Florencio) zijn pas drie maanden een combinatie. Dit maakte hun deelname aan een evenement met zoveel bezoekers extra spannend. “Ik was erg benieuwd wat voor resultaten er uit de meetapparatuur zouden komen. Om te zien wat verschillende oefeningen voor de hartslagen van mijn paard en mij deden was heel interessant om te zien.”

“Je zag een duidelijk verschil bij de momenten van ontspanning versus verschillende niveaus van inspanning. De metingen geven een hoop waardevolle informatie waar je in de trainingen mee aan de slag kunt gaan.”

Fernando Torres is een paard met een super conditie. Dit blijkt uit de metingen die Cees van Beckhoven heeft gedaan met de Hylofit-hartslagmeter. “Nadat Cees de metingen had geanalyseerd vertelde hij dat mijn paard weinig last heeft van de omgeving en eventuele prikkels die hij daarvan binnen krijgt. Daarnaast heeft hij een topconditie waardoor het rijden van moeilijke(re) oefeningen hem weinig moeite kost.” Pem vindt het tevens fijn om te zien dat zij zelf geen rare pieken heeft in haar hartslag. “Ik vond het heel erg leuk om mee te mogen rijden. Cees heeft mij veel waardevolle informatie gegeven waar ik mee aan de slag ga. De informatie die hij gaf en de uitslagen van de hartslagmeter kan ik goed verwerken in mijn trainingen. Als Cees voor de achttiende editie van Horse Event opnieuw wordt gevraagd geef ik me direct weer op. Het was ontzettend leerzaam, dus hoe fijn is het om hier een vervolg aan te geven.”