Winner 2015

Snelle wendingen en korte bochten

Dat was de naam van de clinic die Bianca Schoenmakers gaf tijdens Horse Event 2018. Zij gaf een clinic waarin de deelnemers leerden controle te krijgen over het paard tijdens het rijden van een barrage. Maar ook met die controle over het paard kan je een snelle tijd neerzetten in de barrage. Een van de deelnemers was Kayleigh Stravers met haar 8-jarige ruin Haddaway (v. Haarlem).

“Ik had geen specifiek doel toen ik me opgaf voor de clinic van Bianca Schoenmakers. Ik wilde gewoon fijn rondrijden op zo’n groot evenement.” Kayleigh vertelt dat haar paard haar erg heeft verrast met hoe braaf hij was. “Hij sprong hartstikke goed. Mijn doel is om goed, met succes maar vooral met plezier te springen in de klasse M. Tijdens de clinic heb ik zeker handvatten gekregen om mee aan de slag te gaan op concours.” Ze heeft veel fijne tips gekregen waarmee ze verder kan trainen, zoals de ruime galop van Haddaway. “Deze kan ik gebruiken om in een lijn een galopsprong minder te rijden. Daarnaast heeft Bianca mij oefeningen gegeven om Haddaway scherper aan mijn hulpen te zetten en om hem korter te leren wenden.”

Kayleigh is erg enthousiast over de clinic, ze kijkt er met veel plezier op terug. “De oefeningen die Bianca gaf, gaven een goed beeld aan het publiek over wat het rijden van een barrage nou precies inhoudt.” Kayleigh vond het zo interessant dat ze de clinic wel twee keer achter elkaar had willen doen.

“Bianca is een hele leuke en open vrouw met heel veel kennis. Ze geeft op een fijne manier les en is niet te flauw of hier en daar een grapje te maken. Je hoort de passie in haar stem als ze lesgeeft.” Kayleigh wilde altijd al graag een keer les krijgen van Bianca Schoenmakers. Toen ze hoorde dat ze geselecteerd was voor de clinic sprong ze bijna een gat in de lucht. “Ze is super positief ingesteld en dat spreekt mij aan. Wat het nog leuker maakte was dat de sfeer er bij het publiek ook goed in zat. De hele tribune zat vol en er was veel applaus.”

Als deze clinic volgend jaar weer wordt gegeven is Kayleigh de eerste die zich aanmeldt. Wat is de reden daarvoor vraag je jezelf af? “Ik ben ten eerste een echte fan van Bianca en haar manier van lesgeven. Ten tweede is het een super toffe ervaring om op zo’n groot evenement mee te rijden voor zowel mezelf als voor het paard.”