Winner 2015

Mireille den Hoed

Mireille den Hoed staat bekend als een geweldige dressuurinstructrice. Ze geeft duidelijke uitleg over het in balans rijden en longeren van je paard. Nageeflijkheid wordt daarbij niet afgedwongen, maar ontstaat vanuit balans en activiteit. Mireille geeft al jaren privéles, workshops en trainingen. Ze runt sinds 2006 samen met haar vrouw Anja Lautenbach de revalidatie-, training- en pensionstal Stal Mireille in Lienden. Longeren zonder hulpteugels is echt een specialisme van Mireille. De workshops ‘In Balans aan de Enkele Longe’ en “In Balans aan de Dubbele Longe” zijn iedere keer weer favoriet bij ruiters en trainers.

Op veler verzoek is zij in 2017 gestart met een uitgebreid leertraject, waarin ruiters haar trainingsmethode stapsgewijs kunnen leren. Ruiters met en zonder eigen paard volgen de Leergang Technisch Trainen, een meerjarige praktijkopleiding, waarin je alles kunt leren over (op)recht paardrijden en longeren.

Deze nieuwe opleiding was tevens aanleiding om TAKT Academy op te richten, het kenniscentrum voor ruiter en paard, waar alle scholingsactiviteiten van Mireille den Hoed nu zijn ondergebracht.

Goed lichaamsgebruik van het paard is belangrijk om compensatie en dus problemen te voorkomen. Tijdens haar clinic geeft Mireille uitleg over de fysieke mogelijkheden in combinatie met het rijden. Nageeflijkheid ontstaat en kan dus niet verkregen worden door de hand van de ruiter. Ze laat zien hoe verticale balans en activiteit van het paard de belangrijkste ingrediënten zijn voor nageeflijkheid.