fbpx
Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Jesse Drent

Toen Jesse 12 jaar oud was kreeg hij zijn eerste eigen pony, Andorra. Het rijden wilde maar niet lukken en hij verloor het plezier. Dat veranderde allemaal toen hij in contact kwam met Eva Roemaat. Zij liet haar paard zelfs met alleen een neckrope nog netjes lopen. Na wat lessen van Eva raakte Jesse ervan overtuigd dat hij zich aan de paarden aan moest passen en niet andersom. In de jaren die volgden is hieruit zijn eigen trainingsmethode ontstaan. Daarin staan positiviteit en duidelijkheid centraal. Met Andorra kan hij inmiddels alles op het gebied van vrijheidsdressuur en natuurlijk dressuren. Jesse heeft nog meer paarden en pony’s. Macho is zijn ijverige, grappige shetlander die ook vele oefeningen kan.

 

Antares had veel negatieve gevoelens maar is inmiddels ook al zover dat hij meegaat naar shows. Bij hem is echt te zien dat hoe minder je een paard controleert, hoe meer je ervoor terug krijgt. Tot slot heeft Jesse de Lusitano ruin Gaio. Gaio werd voorheen ingezet bij stierengevechten, maar kan door Jesse’s positieve benadering al enkele Grand Prix- en vrijheidsdressuur-oefeningen. Jesse heeft boeken geschreven over het omgaan met paarden en hij is actief op social media. Hij heeft een paardenkanaal op YouTube en hij is dit jaar met Matt Harnacke het online hippische platform HorseWorld TV begonnen.

 

10, 11, 17 & 18 september: Wat kun je verwachten van Jesse Drent?

 

Clinic 10 september: Plezier met elkaar: vrijheidsdressuur en bitloos rijden & Bitloos rijden: een uniek gevoel van vrijheid (met Alizée Froment)

Clinic 11 september: Dankjewel Andorra, haar laatste show & Bitloos rijden: een uniek gevoel van vrijheid (met Alizée Froment)

Clinic 17 september: Alizée en Jesse leggen uit: trainen in vrijheid

Clinic 18 september: Is belonen altijd positief? (met Annemarie van der Troon) & Alizée en Jesse leggen uit: trainen in vrijheid

 

Gedurende het eerste weekend vind je Jesse in de Show Piste presented by Penny. Daar laat hij het plezier dat paard en ruiter met elkaar hebben in vrijheidsdressuur en bitloos rijden. Ook geeft hij een laatste show met zijn paard Andorra! In het tweede weekend geeft Jesse samen een clinic met Annemarie van der Toorn in de Instructie Piste presented by FNRS/KNHS en een demo met Alizée Froment in de Sport Piste presented by Aeres Barneveld.

Jesse Drent