feline 2

Feline de Jonge

Feline is een 22-jarige amazone en vlogger met een passie voor paarden. Ze gaf haar eerste clinic op Horse Event in 2015 en is sindsdien onmisbaar op het evenement. Haar YouTube Kanaal ‘Felinehoi’ heeft zo’n 75.000 abonnees. In 2010 is ze begonnen met het plaatsen van muziekvideo’s op YouTube. Toen die trend een beetje over was, begon ze te vloggen. Ze was een van de eerste in Nederland die paardenvlogs en uitlegvideo’s plaatste. Feline wil graag (de nieuwe generatie) ruiters dingen leren, ze laten zien wat je allemaal met een paard kunt doen, maar wil ze ook graag meegeven dat plezier het allerbelangrijkste is. Haar dagelijkse bezigheden op stal vormen de rode draad in haar vlogs.

Bob Marley is Felines eerste eigen pony, hij is (waarschijnlijk) een Fjord x Lewitzer. Feline rijdt al sinds ze zes jaar oud is, maar kocht Marley zelf toen ze veertien was. De gevlekte ruin was toen pas tweeëneenhalf jaar oud.

Nu, acht jaar later, is Marley een erg veelzijdige pony. De combinatie is M-dressuur en B-springen geklasseerd. Maar ze kijken ook graag buiten deze disciplines. Zo doen ze mee aan oefencrossen, vrijheidsdressuur, grondwerk, op neckrope rijden en mennen.

Sinds eind vorig jaar heeft Feline een Appaloosa uit Engeland, genaamd Lambrigg Olympus. Voor de insider ook wel Ollie genoemd. Feline had een waslijst aan eisen toen ze op zoek ging naar een nieuw paard en dat maakte haar zoektocht niet gemakkelijk. Ze was op zoek naar een echte eye-catcher, een paard dat de show kan stelen. Omdat ze in Nederland geen paard kon vinden is ze naar Engeland afgereisd. Ollie was het eerste paard dat ze zag, en eigenlijk was ze op slag verliefd. Ollie is nog jong, maar doet het erg goed. Feline is erg benieuwd wat de toekomst gaat brengen.