fbpx

Feline de Jonge | Felinehoi

De 25-jarige Feline de Jonge is één van Nederlands bekendste influencers in de paardenwereld. Onder de naam ‘Felinehoi’ maakt ze video’s op YouTube. Op dit kanaal heeft ze ruim 88 duizend abonnees en op Instagram zelfs 108 duizend.

 

Al ten tijden van haar middelbare school periode maakte Feline leuke video’s met haar verzorgpony Magic, even later werden het vlogs. Na haar havo-diploma te hebben behaald, startte Feline met de HBO-opleiding Maritiem Officier. Haar kanaal groeide echter enorm in die periode, waardoor dit niet langer te combineren was. Hierop besloot ze de opleiding Hippische Bedrijfskunde te gaan doen, welke ze inmiddels succesvol afgerond heeft. Ze kan zich nu dus helemaal richten op haar kanaal en heel haar bedrijf dat daar omheen is ontstaan.

 

Zo is Feline bijvoorbeeld ook ‘Hinniken de Podcast’ gestart, heeft ze een boek geschreven, heeft ze een eigen kledinglijn, geeft ze presentaties over het ondernemerschap en heeft ze een online YouTube-cursus.

 

Feline wil met haar vlogs graag (de nieuwe generatie) ruiters dingen leren en ze laten zien wat je allemaal met een paard kan doen, maar ze wil ook graag meegeven dat plezier het allerbelangrijkste is. Haar dagelijkse bezigheden op stal vormen de rode draad in haar vlogs.

 

De pony die de hoofdrol speelt in Feline’s vlogs is Bob Marley. Marley is Feline’s eerste eigen pony, hij is (waarschijnlijk) een Fjord x Lewitzer. De gevlekte ruin was pas tweeëneenhalf jaar oud toen ze hem kocht.

 

Inmiddels is Marley een erg veelzijdige pony. De combinatie is M-dressuur en B-springen geklasseerd. Maar ze kijken ook graag buiten deze disciplines. Zo doen ze ook oefencrossen, vrijheidsdressuur, grondwerk, neckrope rijden en mennen.

 

Sinds kort is Feline ook de trotse eigenaresse van haar droomplekje, een woonboerderij in Loenen. Hier kan ze haar paarden aan huis houden en er komt een heuse ‘Paddock Paradise’.

 

Wat kun je verwachten van Feline de Jonge?

Tijdens het Youth weekend is Feline te vinden in de recreatie piste met in clinic over springen met een jong paard . Ook kan je haar vinden op de  Proud Horse stage voor een Q&A.