fbpx

Feline de Jonge | Felinehoi

Feline de Jonge is één van Nederlands bekendste influencers in de paardenwereld. Onder de naam ‘Felinehoi’ maakt ze video’s op YouTube. Op dit kanaal heeft ze ruim 97,9 duizend abonnees en op Instagram zelfs 127 duizend.

 

Al ten tijden van haar middelbare school periode maakte Feline leuke video’s met haar verzorgpony Magic. Na haar havo-diploma te hebben behaald, startte Feline met de HBO-opleiding Maritiem Officier. Haar kanaal groeide echter enorm in die periode, waardoor dit niet langer te combineren was. Hierop besloot ze de opleiding Hippische Bedrijfskunde te gaan doen, welke ze inmiddels succesvol afgerond heeft. Ze kan zich nu dus helemaal richten op haar kanaal en haar bedrijf dat daar omheen is ontstaan.

 

Zo is Feline bijvoorbeeld ook ‘Hinniken de Podcast’ gestart, heeft ze een boek geschreven, heeft ze een eigen kledinglijn, geeft ze presentaties over het ondernemerschap en heeft ze een online YouTube-cursus.

 

Feline wil met haar vlogs graag (de nieuwe generatie) ruiters dingen leren en ze laten zien wat je allemaal met een paard kan doen, maar ze wil ook graag meegeven dat plezier het allerbelangrijkste is. Haar dagelijkse bezigheden op stal vormen de rode draad in haar vlogs.

 

De pony die de hoofdrol speelt in Feline’s vlogs is Bob Marley. Marley is Feline’s eerste eigen pony, hij is (waarschijnlijk) een Fjord x Lewitzer. De gevlekte ruin was pas tweeëneenhalf jaar oud toen ze hem kocht. Naast Marley is Feline ook eigenaresse van Nacho, een knappe palomino waarmee ze zo ongeveer elke discipline in de paardensport beoefent.

 

Sinds kort is Feline ook de trotse eigenaresse van haar droomplekje, een woonboerderij in Loenen. Hier kan ze haar paarden aan huis houden en er komt een heuse ‘Paddock Paradise’.

 

Wat kun je verwachten van Feline de Jonge?

Tijdens het Youth weekend is Feline te vinden tijdens een educatieve clinic samen met een professionele ruiter. Feline vertelt meer over ‘springen met een jong paard’ tijdens gaar clinic in de Recratiepiste op de zondag van Horse Event Youth.