Header_Annemarie van der Toorn

Annemarie van der Toorn

Als dochter van een fanatieke springruiter begon Annemarie al op jonge leeftijd met ponyrijden. In 1999 is Annemarie gestart met een opleiding aan de Monty Roberts school in Engeland. De wijze van werken met paarden die hier gehanteerd werd, fascineerde haar. Na zelfs tourmanager te zijn geweest van Monty Roberts is Annemarie haar eigen trainingscentrum gestart. Ook gaf ze lessen en demonstraties over de hele wereld en schreef ze boeken en artikelen voor verschillende bladen.

Als dé oplosser van uitdagend gedrag bij paarden, was het in 2013 voor Annemarie tijd voor een nieuwe stap. Ze startte het platform e-quine.com. Dit is een online opleidings- en cursusplatform met aansluitende praktijktrainingen waarin alles over het gedrag van en de communicatie met paarden geleerd wordt.

Ook biedt ze bedrijfstrainingen aan. Hierbij worden sensitieve paarden ingezet die vanwege hun directe reactie op het doen en laten van iemand, iemand echt een spiegel voor kunnen houden. De inzichten die dit oplevert kunnen bijdragen aan het verbeteren van de samenwerking en de communicatie van een team.

10 & 11 september: Wat kun je verwachten van Annemarie?

Vind jouw pony wel eens iets spannend? Op zaterdag vertelt Annemarie je op een leuke en duidelijke manier hoe een pony leert. Er zijn twee pony’s aanwezig met een bepaalde angst. Annemarie maakt duidelijk hoe de pony’s met de spanning omgaan en legt uit welke aanpak daarom het beste bij de pony’s past om ze te leren dat de situatie niet zo spannend is. Interessant voor jong en oud!

Op zondag zie je een trailerlaadtraining van Annemarie. Ook hierbij legt ze uit welke aanpak past bij de verschillende manieren van omgaan met stress en de verschillende manieren van leren van de pony’s.

17 & 18 september: Wat kun je verwachten van Annemarie?

Op zaterdag zie je hoe een paard leert. Er komen twee paarden met een bepaalde angst. Annemarie legt uit hoe beide paarden verschillend omgaan met de stress die zij ervaren als ‘het spannende object’ geïntroduceerd wordt. De manier van trainen is daardoor ook voor beide paarden verschillend. Kortom een zeer leerzame clinic waarbij ook het publiek betrokken zal worden.

Op zondag vindt er een clinic plaats met twee uitdagende trailerladers. Ook hierbij wordt gekeken naar de reactie van de paarden en wordt uitgelegd welke trainingsmethode daarbij past. Het uiteindelijk doel: het paard leren zonder stress trailer te laden.
Deze dag is ze tevens te zien met de clinic ‘Belonen: positief of negatief’ samen met Jesse Drent.