fbpx

Femke Dölle

Over Femke:

Inspirator en changemaker Femke Dölle heeft op slechts 1.600m2 een mini Browsing Paddock® voor haar vier paarden gecreëerd. Ze inspireert en stimuleert paardeneigenaren om net dat stapje extra te zetten voor de basisbehoeften van hun paard. Vanuit haar creatieve omdenken ontwerpt ze een natuurlijke leefomgeving voor paarden die veilig, vriendelijk en verleidelijk is. Femke begeleidt paardeneigenaren bij het inscharen van nieuwe paarden in een bestaande groep of het herstellen van een verstoorde groepsdynamiek. Daarnaast is ze Offical Ambassador Passive Physio®.

 

Presentatie Passive Physio®:

Je paard trainen tijdens het eten.

Wist je dat paarden zichzelf kunnen trainen tijdens het eten? Van nature zijn paarden niet alleen grazers maar ook browers. Dat betekent dat ze in de natuur ook eten van bomen en planten. Onbewust trainen ze tijdens het eten hun houdingsspieren die nodig zijn voor een goede zelfgedragenheid en balans. Een goede full body workout dus. In de paddock en stal van je paard kunnen we dit nabootsen door het toepassen van variabele voerhoogtes met hooinetten. Femke legt uit waarom browsen zo belangrijk is voor paarden en waar je op moet letten met gewenste en ongewenste houdingen bij het aanbieden van variabele voerposities.

 

Lezing over natuurlijke huisvesting:

Een paard een zo natuurlijk mogelijke huisvesting bieden, dat klinkt iedereen goed in de oren. Voor je dat kunt doen, moet je wel weten wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen gedomesticeerde groepen en wilde kuddes. Maar hoe vertaal je dat dan naar natuurlijke groepshuisvesting? Want paarden kunnen ook individuele behoeften hebben. Is natuurlijke huisvesting eigenlijk wel geschikt voor ieder paard? Femke vertelt je tijdens deze lezing alles over haar succesformule de ‘Big Five B’s’ voor het creëren van een Browsing Paddock, geeft je inspiratie voor paddock verrijking en deelt praktische tips over Passive Physio®. Natuurlijk inspireert ze je met voorbeelden van haar eigen mini Browsing Paddocks op slechts 1.600m2!

 

Wat kun je verwachten van Femke Dölle?

Femke verzorgt op de zaterdag van Horse Event Pro een sessie over ‘Fysiek (on)gewenste eethoudingen’ op het Gezondheidsplein en op de zondag van een interessante lezing over ‘Natuurlijke huisvesting’ in het Kennishuis. Kom jij ook meer kennis opdoen over deze onderwerpen?