FNRS zitcompetitie (1)

Terug van weggeweest: de KNHS Zitcompetitie!

Vorig jaar ontbrak dit populaire onderdeel in het programma van de 17e editie van Horse Event, maar dit jaar staat het weer op de line-up: de KNHS Zitcompetitie! De afgelopen jaren is de competitie uitgegroeid tot een heus begrip en hebben vele jonge ruiters en amazones zich al een jaar lang ‘Bestzittende Manegeruiter van het Jaar’ mogen noemen.

Dit jaar vinden de halve finale én finale weer plaats tijdens Horse Event. Ruiters vanaf 10 jaar oud kunnen meedoen aan de KNHS Zitcompetitie. De competitie wordt in vier categorieën verreden:

Categorie 1: 10 t/m 12 jaar, in het bezit van het F4 diploma
Categorie 2: 13 t/m 17 jaar, niet in het bezit van het F8 diploma
Categorie 3: 13 t/m 17 jaar, in het bezit van het F8 diploma
Categorie 4: 18 jaar en ouder, alle niveaus

Inmiddels zijn de laatste drie regiofinales verreden. De tien beste ruiters van iedere categorie hebben zich geplaatst voor de kwartfinales. Deze worden verreden op 8 september in Assendelft en Tilburg. Ruiters kunnen zich daar kwalificeren. De juryleden letten bij de beoordeling van de ruiters op verschillende beoordelingscriteria. Zo let zij op de onafhankelijke zit, balans, en houding van de ruiter. Maar ook de beenligging en de juistheid van de beenhulpen, de handhouding en de juistheid van de teugelhulpen worden nauwlettend in de gaten gehouden. Tot slot beoordelen zij ook het ontspannen meegaan met de bewegingen van het paard en de algemene indruk.

De halve finale en finale worden verreden op zaterdag 14 september tijdens Horse Event in Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen.

Klik hier voor meer informatie.