Best Horse Award header 2019

NIEUW! Verkiezing ‘Beste Paard / Beste Pony van Nederland

Paardenliefhebbend Nederland kan zich opmaken voor een nieuwe verkiezing, namelijk die van het Beste Paard of de Beste Pony van 2019. Aanmelden en stemmen geschiedt volledig online, de kracht van sociale media komt hierbij om de hoek kijken. De finale vindt plaats op vrijdag 13 september tijdens Horse Event.

Zowel privépaarden als paarden die werkzaam zijn als therapiepaarden of een belangrijke rol spelen bij maneges kunnen deelnemen aan deze verkiezing. Per categorie worden de vijf finalisten bepaald via online stemming. Iedereen die een paard of pony wil voordragen dient een online profiel aan te maken met informatie, foto’s en video’s.

Procedure en prijzen
Elk paard kan meedoen, van dappere shetlanders tot de braafste volbloed of snelste IJslander. De beoordelingscriteria beperken zich niet tot de presentaties van het paard of de discipline waarin hij actief is, integendeel. De jury beoordeelt zijn karakter en expressieve kracht, omdat op basis hiervan zoveel mogelijk stemmen geworven dienen te worden.

Het aanmaken van een online profiel is mogelijk tot 30 juli 2019. Het is belangrijk om tijdens deze fase na te denken over hoe men zoveel mogelijk fans voor het profiel van zijn/haar paard of pony kan winnen. Er zijn hier geen grenzen aan creativiteit! De fase waarin iedereen een stem kan uitbrengen loopt van 1 augustus tot en met 31 augustus. Nu breekt de tijd aan om zoveel mogelijk aandacht te generen, bijvoorbeeld door middel van lokale en regionale media, een eigen facebookcampagne of promotie op de manege. De finale vindt plaats tijdens Horse Event, het grootste paardenevenement van Nederland.

De jury, bestaande uit onder andere Olympische amazone Imke Schellekens-Bartels en social media influencer Esmée Donkers, beoordelen de vijf finalisten uit beide categorieën. De twee winnaars worden direct daarna gekozen. De winnaars gaan er vandoor met prachtige prijzen, waaronder een jaar lang gebruik mogen maken van een trailer, inclusief registratie en verzekering, en een waarde cheque van maar liefst € 500,-.

Klik hier om de website te bezoeken.