fbpx

Oproep: deelnemers clinics gezocht!

Wil jij graag met jouw paard of pony rijden op Horse Event én daarbij les krijgen van echte professionals? Of heeft jouw paard een (gedrags)probleem en kun je wel wat hulp gebruiken? Verschillende clinicgevers zijn op zoek naar één of twee enthousiaste en leergierige deelnemers voor hun clinic. Omdat elke clinicgever de focus heeft op een bepaald thema, zijn er per clinicgever eisen waar je aan moet voldoen. Deze, samen met het thema van de clinicgever, vind je hieronder:

 

Feather Light Horsemanship | Problem Solving
Zaterdag 17 september
13:00 tot 13:45 uur
Aan de hand

 

Feather Light Horsemanship, wie kent ze niet? Ze staan bekend om het trainen van paarden met gedragsproblematiek. Hun kracht ligt in het feit dat de paarden begrepen worden en de training hierop wordt aangepast. Ieder paard is een individu en heeft daarom ook zijn eigen aanpak nodig. Yvet Blokesch van Feather Light Horsemanship geeft op zaterdag 17 september een clinic “Problem Solving”. Heeft jouw paard een specifiek gedragsprobleemprobleem? Stuur een beschrijving en video van dit probleem en wie weet gaat Yvet met jouw paard aan het werk.

 

Jarko Dun | Anatomie van een paardenrug: welke signalen wijzen op een gevoelige paardenrug?

Zaterdag 17 september

15:10-15:40 uur

Aan de hand

 

Jarko Dun is paardenfysiotherapeut in hart en nieren. Hij werkt met veel topruiters, afkomstig uit de dressuursport, springsport en eventing. Op zaterdag 17 september geeft hij een clinic over de anatomie van een paardenrug. Hierin geeft hij antwoord op de vraag: Welke signalen wijzen op een gevoelige paardenrug? Jarko bekijkt twee paarden en vertelt je alles over de bewegingsleer van het paard. Geef je snel op en laat jouw paard beoordelen door expert Jarko Dun!

 

Lammert Haanstra | Longeren? Mijn paard gaat steeds te hard of wil niet lopen aan de longe!

Zondag 18 september

12:40 tot 13:25 uur

Aan de longe

 

Is jouw paard niet vooruit te branden tijdens het longeren? Of loopt hij steeds te hard en is hij niet te stoppen? Grijp je kans en doe mee in de clinic van longeerspecialist Lammert Haanstra. Op zondag 18 september geeft Lammert de clinic “Longeren? Mijn paard gaat steeds te hard of wil niet lopen aan de longe!” Hierin gaat hij met twee combinaties aan de slag hoe een paard op de juiste manier te trainen aan de longe.

 

Morgan Lashley | Sportblessures: Hoe te voorkomen

Zaterdag 17 september

16:35 – 17:05 uur

Aan de hand

 

Een blessure is iedere paardeneigenaar zijn nachtmerrie. Hoe train je jouw paard zodat hij niet geblesseerd raakt? In de clinic “Sportblessures: Hoe te voorkomen” geeft Morgan Lashley antwoord. Ze legt uit wat er in het paardenlichaam gevraagd wordt in jouw sportdiscipline. Stel jouw paard voor aan de hand en onder het zadel en ga met persoonlijk trainings- en managementadvies naar huis! Klinkt dit als muziek in de oren? Geef je dan snel op! Morgan heeft ruimte voor 2 paarden op zaterdag 17 september.

 

Petra Vlasblom | Help! Mijn paard sleurt me het erf over

Zondag 18 september

14:35 – 15:05 uur

Aan de hand

 

Laat jouw paard zich niet goed leiden wanneer je over het erf loopt? Gedraagt hij zich zenuwachtig op vreemd terrein en kun je hem moeilijk onder controle houden? Geef jouw paard dan op voor de clinic “Help! Mijn paard sleurt me het erf over” door Petra Vlasblom. Een paard dat het leiderschap niet accepteert is lastig te controleren. Tijdens de clinic op zondag 18 september traint Petra Vlasblom eerst het paard en daarna de eigenaar. Zo leert de eigenaar tijdens de demonstratie alle technieken te beheersen om daarna weer alle controle te krijgen over zijn of haar paard.

1 of 2 paarden afhankelijk van casus

 

Suzy Deurinck | Wat wil mijn paard eigenlijk?

Zaterdag 17 september

10:15 tot 10:15 uur

Aan de hand

 

Als we nadenken over het welzijn van ons paard, denken we vaak aan lichamelijke aspecten, maar eigenlijk is emotioneel welzijn net zo belangrijk. Is het paard tevreden en blij? In de clinic “Wat wil mijn paard eigenlijk?” geeft Suzy Deurinck een paard keuzevrijheid. Suzy legt de focus op de emoties van het paard en minder op gedrag. Deze manier van denken is soms even wennen voor mensen, maar zorgt uiteindelijk voor zo’n diepe verbinding en vriendschap. Wil jij hier een kleine impressie van ervaren? Geef jouw paard dan op voor deze clinic! Je hoeft in deze clinic niet te rijden, maar alleen het paard aan de hand vast te houden. Suzy heeft ruimte voor 2 paarden op zaterdag 17 september.

 

Ylvie Fros | Centered riding

Zaterdag 17 september van 10:50 tot 11:20 uur of;

Zondag 18 september van 15:55 tot 16:25 uur

Onder het zadel

 

Centered Riding helpt om je lichaamsbewustzijn te vergroten waardoor je met meer gemak en afstemming met je paard leert rijden. Wil jij kennismaken met de basisconcepten van Centered Riding? Geef je dan op! Ylvie Fros is Centered Riding instructeur en clinician level III. Zowel op zaterdag 17 als zondag 18 september verzorgt ze een clinic met twee combinaties.

 

Opgeven als deelnemer kan via het formulier. 

MELD JE HIER AAN

We vragen een aantal gegevens uit van jou en je paard. Tevens wordt verwacht dat je een motivatie schrijft waarom je graag mee wilt doen. Vul de vragenlijst dus zo volledig mogelijk in. Voor het niveau geldt dat we graag weten of je een beginner, gevorderd of professionele ruiter bent i.v.m. veiligheid (ook voor vrijheidsdressuur dient dit te worden ingevuld). Let op: Opgeven kan tot en met 18 augustus!

Horse Event voorziet iedere deelnemer van 2 toegangskaartjes en 1 parkeerkaart. Restitutie van reeds aangekochte kaarten is niet mogelijk.