Header 2019 hoofdafbeelding en kaartverkoop

Elbert Koelewijn

Als kind was Elbert wanneer mogelijk bij de paarden te vinden. Als je op een flat, 5 hoog woont, valt dat niet altijd mee. Zijn grote droom was om instructeur te worden. Op zijn zestiende verliet hij het ouderlijk huis om stage te gaan lopen on diverse stallen en zijn opleiding te gaan volgen in Deurne. Na zijn instructeursdiploma te hebben gehaald is hij samen met zijn vrouw een manege bedrijf en sportstal begonnen. Hij reed op landelijk niveau dressuur en springen maar zijn grote passie lag voor al bij het mennen. Met zijn tweespan heeft hij op nationaal niveau gereden en met het enkelspan op internationaal niveau.

Maar liever nog dan zelf rijden bracht hij zijn kennis over. Eerst is hij 18 jaar verbonden geweest aan de opleiding in Deurne en nu is hij als hippisch docent verbonden aan de opleiding van Aeres MBO Barneveld. Hiernaast komen we Elbert nog regelmatig tegen als examinator en als juryvoorzitter van het Nederlands welsh pony en cob stamboek.

Elbert is omroeper in de Aeres Barneveld Piste. Ook geeft hij op zaterdag de clinic ‘Hoe zit mijn paard in elkaar?’ en op zondag de clinic ‘Mijn paard in partjes’.