fbpx

Wil jij zelf meerijden op Horse Event? Deelnemers gezocht!

Tijdens beide weekenden van Horse Event worden er honderden leuke, mooie en informatieve clinics gegeven door onze ervaren clinicgevers. Maar, wat nou als je de kans hebt om zelf mee te rijden in een van deze clinics? We zijn op zoek naar deelnemers die tegen bepaalde problemen aanlopen met hun paard of pony en samen willen meerijden in een van de clinics tijdens Horse Event. Lees snel verder waar we precies nog combinaties voor zoeken en hoe je je aanmeldt. Wie weet zien we jou en je paard in september!

 

14 en 15 september: Horse Event Pro

Stresstraining en kalmerende signalen: zaterdag 14 september 10.15 – 10.50 uur + Hoe pas je grondwerk toe tijdens het rijden: 15.30 – 16.05 uur.

Annemarie van der Toorn geeft samen met Rachaël Draaisma een clinic over hoe je je paard kan trainen om zo goed mogelijk om te gaan met stress en hoe jij zelf kalmerende signalen kan uitstralen om dit proces te ondersteunen. Herken jij jezelf en je paard hierin? We zijn nog op zoek naar een paard dat snel spanning opbouwt aan de hand zodat Annemarie en Rachaël je in hun clinic hiermee kunnen helpen.

 

Hierna doen jullie ook mee in de clinic met Annemarie samen met Tineke Bartels, waarin zij in gaan op de leertheorie van het paard en de vertaalslag van grondwerk naar het rijden laten zien. Tineke ligt toe hoe zij als instructeur bepaalde situaties met een rijdende combinatie oplost en Annemarie legt als gedragsdeskundige uit hoe zij dit, met jou als combinatie aan de hand, vanaf de grond oplost. Er is hiervoor geen ervaring met grondwerk vereist.

 

Trainen met de inzet van balken: zaterdag 14 september 11.05 – 11.25 uur + Hoe pas je grondwerk toe naar het rijden? 15.30 – 16.05 uur.

Voor de balkjestraining met Jeanette Martens zijn we op zoek naar een combinatie die aan de hand wil leren hoe je balkjes kan inzetten in je training. Is jouw paard al bekend met over balkjes stappen en beheerst hij stap en draf aan de longe met een halster? Meld je dan snel aan als je hier meer over wil leren op Horse Event samen met jouw eigen paard!

 

Hierna doen jullie ook mee in de clinic met Annemarie samen met Tineke Bartels, waarin zij ingaan op de leertheorie van het paard en de vertaalslag van grondwerk naar het rijden laten zien. Tineke ligt toe, met jou als rijdende combinatie, hoe zij als instructeur bepaalde situaties met een rijdende combinatie oplost en Annemarie legt als gedragsdeskundige uit hoe zij dit, vanaf de grond oplost. Combinatie op L/M niveau, paard wat enigszins spanning op bouwt.

 

Schrik- en obstakeltraining: zaterdag 14 september 13.40 – 14.10 uur + Trailerladen als een Pro: 15.00 – 15.30 uur

Annemarie van der Toorn en Lotte van Rosevelt zijn voor de clinic ‘Schrik-en obstakeltraining’ nog op zoek naar een combinatie die samen de basis van het werken met een dergelijk parcours wil verkennen. Heb jij een paard die wel wat training hierin kan gebruiken? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Aansluitend op de clinic met Annemarie gaat Lotte met jou aan de slag op het gebied van trailerladen. Als jouw paard moeilijk laadt en de trailer een grote stressfactor is ben je bij Lotte aan het juiste adres. Het is in overleg mogelijk om je paard op te laten halen door Annemarie, mits je in de buurt van de Expo Greater Amsterdam woont.   

 

Centered Riding: zaterdag 14 september 16.40 – 17.00 uur

Centered Riding  is een methode waarbij je door lichaamsbewustzijn, balans en ademhaling beter met je paard leert communiceren. Nelleke Deen is een gecertificeerd instructrice en hanteert deze methode in haar trainingen. In haar clinic ga je aan de slag met het verbeteren van je ademhaling, waarneming van je omgevin en je houding en zit tijdens het rijden. Dit alles om de samenwerking tussen jou en je paard, en uiteindelijk ook je trainingen en wedstrijden, te verbeteren.

 

Schrik- en obstakeltraining: zondag 15 september 10.15 – 10.45 uur + Hoe leert een paard: zondag 15 september 13.00 – 13.40 uur

In deze twee clinics wordt er opnieuw dieper ingegaan door Annemarie van der Toorn en Lotte van Rosevelt op het vluchtgedrag van paarden als het gaat om enge voorwerpen en obstakels en hoe je hier mee om kan gaan.

De combinatie die hiervoor geselecteerd wordt mag ook gelijk deelnemen aan de clinic ‘Hoe leert een paard?’ met Annemarie, later die dag. Hierin wordt de vertaalslag gemaakt tussen de theoretische- en de praktische kant van het leren van een paard. Denk jij dat je hier het geschikte paard voor hebt en veel van kan leren? Meld je dan snel aan!

 

Trailerladen als een Pro: zondag 15 september 15.05 – 15.35

Als jouw paard moeilijk laadt en de trailer een grote stressfactor is ben je bij Lotte aan het juiste adres. Het is in overleg mogelijk om je paard op te laten halen door Annemarie, mits je in de buurt van de Expo Greater Amsterdam woont.   

 

Neckrope wedstrijd: zondag 15 september 15.45 – 16.45 uur

Ben jij een pro in neckrope rijden en wil je je kunsten op de proef stellen? Schrijf je in voor de neckrope wedstrijd en ga er misschien wel met de winst vandoor. De deelnemers van de wedstrijden worden beoordeeld door niemand minder dan reserve-wereldkampioene Daantje Bos!

 

21 en 22 september: Horse Event Youth

 

Hoe help je je pony stoerder te worden: zaterdag 21 september 10.50 – 11.20 + Hoe krijg ik mijn pony in de trailer? Zaterdag 21 september 13.40 – 14.10 uur

Kan jouw pony wel wat extra zelfvertrouwen gebruiken of vindt hij het heel lastig om op de trailer te gaan? Dan zijn Annemarie van der Toorn en Lotte van Rosevelt er om jou te helpen. Annemarie helpt je om jouw pony nét wat stoerder te maken en Lotte deelt haar tips en tricks zodat je je pony toch makkelijk op de trainer krijgt. Denk je nou, dit is iets voor mij en mijn pony! Meld je dan snel aan! In overleg is het mogelijk om je pony op te halen door Annemarie, mits je in de omgeving van Expo Greater Amsterdam woont.

 

 

Respectvol trainen, werken aan jouw doelen: zaterdag 21 september 14.45 – 15.15 uur en zondag 22 september 11.50-12.20 uur

Altijd al eens een les willen krijgen van Jesse Drent? Dit is je kans! Geef in je motivatie aan waarom jij graag mee zou willen rijden en waaraan je zou willen werken samen met Jesse. Het is niet mogelijk om beide dagen met je eigen paard mee te rijden, daarom kan je een keuze maken tussen een van de twee dagen. Bitloos is ook toegestaan, maar goed om te weten dat deze clinic te paard is en dus niet vanaf de grond of vrijheidsdressuur.

 

Hoe help je je pony stoerder te worden: zondag 22 september 10.00 – 10.30 + Hoe krijg ik mijn pony in de trailer? Zondag 22 september 14.05 – 14.35 uur

Kan je alleen op zondag maar wil je wel graag aan de gang met het zelfvertrouwen van je pony en het trailerladen? Annemarie en Lotte geven hun clinics van zaterdag gelukkig ook op zondag! In overleg is het mogelijk om je pony op te halen door Annemarie, mits je in de omgeving van Expo Greater Amsterdam woont.

 

Beginnen met Working Equitation: zondag 22 september 13.25 – 13.55 uur

Working Equitation is een spectaculaire discipline waarin snelheid, coördinatie en gehoorzaamheid de belangrijkste dingen zijn. Niemand minder dan Nederlands kampioene Carmen Coronel geeft een clinic op Horse Event en wil jullie ook graag kennis laten maken met deze mooie tak van de paardensport! Let op: niet vergeten om je ervaring/niveau te vermelden in het aanmeldformulier!

 

Algemene spelregels

We zouden het liefst jullie allemaal de kans geven om mee te mogen rijden met je favoriete clinic natuurlijk, maar dat is helaas niet mogelijk. We hebben voor het aanmeldproces een aantal regels opgesteld. Weet dat we deze ook écht naleven en het belangrijk is dat je aanmelding hieraan moet voldoen.

– Je mag maar één aanmelding doen per persoon per clinic.

– Stuur een uitgebreide motivatie waarom jij mee wilt doen met de desbetreffende clinic, tegen welk probleem je aanloopt en een filmpje van jou en je paard.

– Alleen wanneer je aan meerdere clinics op een dag deelneemt zit een stal inbegrepen.

– Horse Event voorziet iedere deelnemer van 2 toegangskaartjes en 1 parkeerkaart. Restitutie van reeds aangekochte kaarten is niet mogelijk.

– Het filmpje van jou en je paard dien je zelf te uploaden in het aanmeldformulier via een url link. Gebruik hiervoor een link naar een YouTube filmpje, een Google Drive upload, wetransfer link of een Dropbox bestand.
– De aanmeldingen sluiten op 2 augustus 2024.