fbpx

Voltigeforum KNHS

Voltige, een prachtige en vooral ook unieke teamsport! Een team bestaat uit een paard, een longeur en jongens en meisjes van verschillende leeftijden. En hoe gaaf is het als je dan kan staan op een galopperend paard? Dat moet je natuurlijk wel eerst even oefenen en daarvoor maken we bij voltige veel gebruik van de voltigeton.

 

Als je wilt beginnen met voltige, kun je starten met Bixie voltige, dat mag al vanaf 4 jaar op de voltigeton en vanaf 6 jaar ook echt op een pony. Bij Bixie voltige leer je de allereerste basisoefeningen; de basiszit, de B-molen, het bankje en knielen. Tijdens de probeerles leggen we ze aan je uit en mag je ze natuurlijk ook zelf proberen! Deze oefeningen worden ook wel “verplichte oefeningen” genoemd. Daarnaast laat je bij een proefje of wedstrijd ook altijd een kür zien. Dat zijn oefeningen op muziek die je helemaal zelf mag bedenken en dan mag je ook met z’n tweeën op de pony, cool hè?

 

Wat kun je verwachten van het KNHS Voltigeforum?

Zowel zaterdag als zondag vind je ze meerdere keren op een dag in de paddock voor de probeerlessen op de voltigeton. Op zaterdag worden ze gegeven door Anita de Keijzer en op zondag door Swaen Brink. Beide dagen zijn er voltigeurs van het Meers Paardencentrum uit Nieuw-Vennep die ondersteunen bij de les.

 

Het KNHS voltigeforum maakt het beleid voor de voltigesport, zoals reglementen, de vormgeving van opleidingen, etc. Ook het bekender maken van de voltigesport hoort daarbij en daarom biedt het voltigeforum tijdens Horse Event de probeerlessen op de voltigeton aan.

 

Meer weten? Neem gerust eens een kijkje op www.knhsvoltigevereniging.nl