kittel-verkleind

Paardenarts.nl

Paardenarts

Je vindt ons dit jaar op het Kennis-/Ondernemersplein, waar je interessante clinics van diverse (zorg)professionals kunt volgen in de Ondernemers Piste.

Paardenarts.nl maakt deel uit van het Kennisplein tezamen met het Nationaal Hippisch Kenniscentrum (NHK) en de FNHO. Je vindt hier de diverse (zorg)professionals, waaronder dierenartsen, paardengebitsverzorgers/-tandartsen, fysiotherapeuten, hoefsmeden, zadelpassers, bitfitters en masseurs. Ook vind je er het Veterinair Museum van Dr. Helmut Ende.

Het Kennisplein heeft als thema ‘Belasting van paard & ruiter’. Wij belichten daarin het onderwerp preventie. Zo kun je op onze stand en tijdens onze clinics meer te weten komen over de meest voorkomende problemen/aandoeningen bij je paard en hoe je deze kunt voorkomen.

Volg onze dagelijkse clinics in de Ondernemers Piste:
“Zo sterk als een paard?” – De 5 meest voorkomende aandoeningen, mét tips ter preventie
Tijdens deze informatieve clinic licht paardenarts Morgan Lashley de vijf meest voorkomende gezondheidsproblemen bij het paard toe. Aan de hand van beschilderingen op het paard wordt visueel gemaakt wat deze gezondheidsproblemen zijn, hoe je ze kunt herkennen én wat je er tegen kunt doen om ze te voorkomen. Een must voor iedere paardeneigenaar die zijn paard gezond wil houden!
Door: Morgan Lashley, paardenarts en chiropractor
Vrijdag 17:20 uur | Zaterdag 13:45 uur | Zondag 10:00 uur

Beoordeel de BCS en het gewicht van je paard – het hoe en waarom
Leer zelf de voedingstoestand van je paard te beoordelen. Door te kijken én te voelen kun je beter ‘op het oog’ leren voeren. Het beoordelen van de Body Condition Score (BCS) wordt uitgebreid toegelicht. Een onmisbare ‘tool’ om je paard gezond te houden. De waarde van de BCS heeft ook zijn beperkingen. Het hoe, wat en waarom over de BCS wordt in deze clinic bondig en praktisch uitgelegd. Thuis direct aan de slag!
Door: Anneke Hallebeek, dierenarts en specialist veterinaire diervoeding
Zaterdag 18:50 uur | Zondag 14:00 uur

Meer informatie over programma, clinics en standactiviteiten vind je op:
www.paardenarts.nl/horse-event-2018

Meer over Paardenarts.nl
Paardenarts.nl is een onafhankelijk online veterinair kennisplatform voor paardenhouders, waarbij kennisdeling op het gebied van paardengezondheid en -welzijn centraal staat.

Veterinaire Kennisbank | hart van het platform
Het zoeken naar informatie over paardengezondheid heeft de laatste jaren een vogelvlucht genomen. Paardenarts.nl biedt je feitelijke informatie over uiteenlopende veterinaire onderwerpen, geschreven door paardenartsen en specialisten.

De Veterinaire Kennisbank heeft inmiddels de volgende hoofd- en sub-rubrieken:

Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook!

Contact
Paardenarts.nl
Sint Josephstraat 2
8021 VR Zwolle
038-3373804
info@paardenarts.nl
www.paardenarts.nl