fbpx

NVDO | Nederlandse Vereniging Dierosteopathie

Osteopathie is een niet-invasieve manuele behandelwijze waarbij geen hamers, verdoving of medicatie worden toegepast.

 

Een osteopaat heeft kennis van de diverse systemen in het lichaam. Denk hierbij aan het orgaanstelsel, zenuwstelsel, botten, spierstelsel, bloedvatenstelsel, lymfevatenstelsel, hormonale systeem, enz. Niet alleen heeft de osteopaat kennis van deze systemen. Veel belangrijker nog is dat een osteopaat kennis heeft hoe deze systemen met elkaar samenwerken en elkaar beïnvloeden. Hierdoor kan men de oorzaak van een klacht naar een heel ander niveau herleiden dan hoe het zich klinisch laat zien.

 

De laatste jaren is een enorme wildgroei aan therapeuten en vermeende osteopaten ontstaan. Een compliment voor het vak dierosteopathie want blijkbaar is het zo effectief gebleken dat de vraag groter is geworden. De keerzijde is dat een grote groei ten koste van de kwaliteit kan gaan. Dit is mogelijk omdat het beroep osteopathie niet beschermd is.

 

Het oprichten van een professionele beroepsvereniging is het antwoord op de ontstane vraag uit het werkveld naar een onafhankelijk platform waar goed opgeleide osteopaten zich kunnen verenigen en diereigenaren betrouwbare informatie kunnen vinden.

 

De Nederlandse Vereniging Dierosteopathie (NVDO) is de vereniging voor goed opgeleide dierosteopaten.

 

De NVDO behartigt de belangen van haar leden en houdt zich bezig met ontwikkelingen binnen het vakgebied van de dierosteopaat.

 

Behoud van kwaliteit en het vak naar een hoger level brengen is een belangrijk doel waarbij welzijn van het dier voorop staat.

Contact Nederlandse Vereniging Dierosteopathie Boulevard 103 4709 PD Roosendaal 06-12118848 secretaris@nvdierosteopathie.nl www.nvdierosteopathie.nl