fbpx

Lentiz MBO Maasland

Tijdens de opleidingen Paardensport of Paardenhouderij ontwikkel je een hoge mate van zelfstandigheid. Niet voor niets is ondernemend gedrag in de branche van grote betekenis. In de Paardensport is het overbrengen van professionele kennis en deskundigheid een zeer belangrijke factor, die bepaalt of er succes geboekt wordt.

 

Bij de opleidingen werken gespecialiseerde vakdocenten die je opleiden voor een beroep als professioneel ruiter, instructeur of allround medewerker in de paardenbranche.

 

Welke vakken krijg je?

  1. Horsemanship
    Voeding, verzorging, gezondheid, trainingsleer, rijtechniek, anatomie, gedrag, etc.
  2. Rijden
  3. Instructievaardigheden
  4. Ondernemen
  5. Algemeen vormende vakken
    Nederlands, rekenen, Engels, etc.

 

Al vanaf de start van de opleiding krijg je naast de theorielessen iedere week praktijklessen aangeboden bij regionale topbedrijven. Je gaat ieder jaar op stage. Uiteraard kun je hierbij ook kiezen voor een stage bij een bedrijf in het buitenland.

 

Na het behalen van de opleiding ben je in het bezit van een KNHS instructeursdiploma. Het niveau is afhankelijk van de gekozen opleiding.

 

Naast Paardenhouderij en Paardensport kun je hier ook terecht voor de opleidingen Dierverzorging en Paraveterinair. Kijk voor meer informatie op de website en bezoek de stand!

Contact: Lentiz MBO Maasland Commandeurskade 22 3155 AD Maasland 010-5910499 mbo-maasland@lentiz.nl www.lentiz.nl/mbo-maasland