kittel-verkleind

Falabella Stamboek Europe

Falabelle Stamboek LOGO 2017

Falabella Stamboek Europe  is het officiële  registratie kantoor van het raszuivere Falabella paard  voor geheel Europa erkend door het productschap PVE in Nederland en erkend door ACCF Argentinië het moederstamboek voor geheel Europa.

Het Falabella ras wat oorspronkelijk afkomstig is uit Argentinie  is begin 19de eeuw in Argentinië ontdekt door een Ierse paardenfokker Newtall . Door een nog onbekende genetische verandering en kruisbestuiving is de door Newtall gevonden kudde steeds kleiner geworden. Een kenmerk dat generatie op generatie wordt doorgegeven.

In Europa zijn er slechts  ca: 1000 geregistreerde zuivere Falabella’s voorzien van originele stamboek papieren waaruit de originele herkomst van de Falabella kan worden afgeleid, met als voorwaarde dat zowel de vader als de moeder en minimaal drie daaraan voorafgaande generaties 100% raszuiver moeten zijn en dat de voorvaderen en moeders afkomstig zijn van de Falabella Ranch Establecimientos  Falabella uit Argentinië.

 

De doelstelling van het FSE is het beschermen en behoeden voor uitsterving van het bijzondere Falabella ras- het enige miniatuur paardenras van de wereld, alsmede de bevordering van het fokken van het Falabella ras met een gezonde constitutie en een correct, functioneel en aansprekend exterieur.

Contact
Falabella Stamboek Europe
Postbus 62
8080 AB Elburg
falabellastamboek@live.nl
www.falabella-europe.com