Header 2019 hoofdafbeelding en kaartverkoop

Falabella Stamboek Europe

Falabelle Stamboek LOGO 2017

Fokkers van het Falabellapaardje
Als fokkers hebben wij veel plezier met het fokken van raszuivere Falabella paardjes. We zijn allen aangesloten bij het Falabella Stamboek Europa.

Falabella Stamboek Europa is het officiële registratiekantoor van het raszuivere Falabella-paard voor geheel Europa erkend door het productschap PVE in Nederland en ook erkend door ACCF het moederstamboek in Argentinië.

Het Falabella-ras wat oorspronkelijk afkomstig is uit Argentinie, is begin 19e eeuw in Argentinië ontdekt door een Ierse paardenfokker Newtall. Door een nog onbekende genetische verandering en kruisbestuiving zijn de paardjes in de door Newtall gevonden kudde steeds kleiner geworden. Een kenmerk dat generatie op generatie wordt doorgegeven.

In Europa zijn er slechts ongeveer 1.000 geregistreerde zuivere Falabella’s voorzien van originele stamboekpapieren waaruit hun originele herkomst van de Falabella kan worden afgeleid. Belangrijke voorwaarden zijn dat zowel de vader als de moeder en minimaal drie daaraan voorafgaande generaties 100% raszuiver moeten zijn en dat de voorvaderen en moeders afkomstig zijn van de Falabella Ranch ‘Establicimientos FALABELLA ARGENTINA’ uit Argentinië. Van alle paardjes die opgenomen worden in het Falabella Stamboek Europa (FSE) moet het DNA dus getest worden.

Onze doelstelling is het beschermen en behoeden voor uitsterving van het bijzondere Falabella-ras, het enige echte miniatuur paardenras van de wereld, alsmede het paardenras meer bekendheid geven en te laten zien wat je allemaal kunt doen met zo’n fantastisch leuk, mooi, lief en intelligent paardje.

Contact
Falabella Stamboek Europe
Postbus 62
8080 AB Elburg
falabellastamboek@live.nl
www.falabella-europe.com

Stoeterij Bellaria: info@stoeterijbellaria.nl

Stoeterij El Pantano: elpantano@outlook.com

Stoeterij Hooidonkhof: stoeterijhooidonkhof@gmail.com

Stal Jagersrust: jaegersrust@gmail.com