fbpx

European Falabella Studbook

European Falabella Studbook (EFS) is een stamboekvereniging die werd opgericht door en voor Falabellafokkers en -eigenaars. We zijn door de RVO in Nederland erkend als stamboekvereniging en als paardenpaspoort uitgevende instantie. Het geografisch gebied van het EFS omvat momenteel zowel Nederland, als België, Duitsland en Zweden.

 

Het Falabella-ras is oorspronkelijk afkomstig uit Argentinie. Begin 19de eeuw werden er in Argentinië minipaardjes ontdekt door een Ierse paardenfokker. Door een nog onbekende genetische verandering en kruisbestuiving zijn de paardjes in deze kudde steeds kleiner geworden.

 

Het aantal geregistreerde raszuivere Falabella’s is heel beperkt. Belangrijke voorwaarden voor registratie zijn dat zowel de vader als de moeder 100 % raszuiver moeten zijn. Van alle paardjes die opgenomen worden in het European Falabella Studbook moet het DNA dus getest worden.

 

Onze doelstelling is het beschermen en behoeden voor uitsterving van het bijzondere Falabella-ras, het oudste miniatuur paardenras van de wereld. We willen ook het Falabella-paardenras meer bekendheid geven en laten zien wat je allemaal kunt doen met zo’n fantastisch leuk, mooi, lief en intelligent paardje.

 

Wie nog vragen heeft, kan onze website bekijken of contact opnemen via ons mailadres.

Contact European Falabella Studbook Sangeldijk 4 7451 MG Holten info@europeanfalabellastudbook.com www.europeanfalabellastudbook.nl