fbpx

Brooke Hospital for Animals

Brooke Hospital for Animals (1934) is, met eigen dierenklinieken en mobiele teams, werkzaam in landen als Egypte. De toegewijde, lokale dierenartsen geven gratis diergeneeskundige hulp aan de werkpaarden en -ezels van de allerarmsten, en voorlichting aan eigenaren over een goede dierverzorging.

In landen als India en Egypte zijn paarden, ezels en muildieren de stille werkkrachten van de allerarmsten. De werkdieren vervoeren loodzware lasten in de schroeiende hitte, terwijl ze door armoede en onwetendheid niet goed worden verzorgd. De eigenaren zijn te veel bezig met overleven om zich om hun werkdieren te bekommeren.
Brooke Hospital for Animals is opgericht in 1934 door Mrs. Dorothy Brooke; Brooke-Nederland is in 1994 opgericht, als zelfstandige stichting binnen de internationale Brooke-organisatie. Brooke helpt de werkpaarden en ezels, met gratis medische hulp door eigen lokale dierenartsen, in dierenziekenhuizen en met mobiele klinieken. Preventie van aandoeningen door middel van voorlichting aan eigenaren, kinderen, tuigmakers en hoefsmeden vormt een belangrijk onderdeel van het werk van Brooke Hospital. Via de dieren helpt Brooke Hospital ook de straatarme eigenaren die voor hun levensonderhoud van hun werkdier afhankelijk zijn.

 Kijk voor meer informatie op www.werkdier.nl of www.brooke.nl

Contact Brooke Hospital for Animals Valkenburgerstraat 188-F 1011 NC Amsterdam 020-6709229 info@brooke.nl www.brooke.nl