Ondernemerscongres header
Ondernemerscongres header

De Hippische Ondernemer Dag

Horse Event verhuisde vorig jaar met succes naar Expo Haarlemmermeer. Deze bijzondere locatie is op 13 september weer het decor voor de 16e editie De Hippische Ondernemer Dag. Jaarlijks reist professioneel hippisch Nederland op deze dag af naar Horse Event om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen, geïnspireerd te worden, van elkaar te leren, te netwerken en een leuke dag uit te beleven.

Dagvoorzitter Humberto Tan
Nadat Humberto Tan in 2014 en 2015 met groot succes De Hippische Ondernemer Dag leidde, is hij dit jaar weer terug. Tan loodst de ondernemers door het uitgebreide programma met lezingen, inspiratiesessies en de ondernemersverkiezing. Dit doet hij vanuit de positieve invalshoek waar hij om bekend staat, hier en daar met een scherpe vraag en heldere analyse.

Klaar voor de toekomst?
De hippische branche kent een rijke historie waar veel mensen kleurrijk over kunnen vertellen en waar men met nostalgie aan terugdenkt. De ervaringen uit het verleden zullen in de toekomst zeker een rol blijven spelen. Toch moet de branche zichzelf ook voor een deel opnieuw uit gaan vinden om relevant te blijven. Tijdens dit congres nemen een paar bijzondere sprekers ons mee naar de toekomst en gaan we nadenken over de uitdagingen die ons te wachten staan. Een ding is zeker, er zal heel veel gaan veranderen en daar moeten we heden met elkaar over in gesprek gaan. Tijdens de inspiratiesessies komen alle relevante onderwerpen voor onze sector aan bod.

Programma De Hippische Ondernemer Dag*
10.00 – 10.45  |  Ontvangst
11.00 – 11.10  |  Opening door dagvoorzitter Humberto Tan en FNRS directeur Haike Blaauw
11.20 – 11.50  |  Communicatie van de toekomst door Janneke Eigeman van de KNJV
11.50 – 12.50  |  Lammeren door Marc Lammers
12.50 – 14.00  |  De Hippische Ondernemer Lunch
14.15 – 15.15  |  Inspiratiesessies:
·         Zonder cijfers geen toekomst
·         Afzetmarkt van de toekomst
·         Welzijnsdiscussie
·         Opinieonderzoek
15.30 – 15.35  |  Korte terugblik op de inspiratiesessies
15.35 – 14.50  |  Energieke ‘wrap up’ door Patrick Spekman
15.50 – 16.10  |  Verkiezing De Hippische Ondernemer van het Jaar
16.10 – 17.00  |  De Hippische Ondernemer Borrel
17.00 – 20.00  |  Mogelijkheid tot bezoek aan Horse Event
*programma onder voorbehoud

Janneke Eigeman – Communicatie van de toekomst
Janneke Eigeman (1971) is sinds 2000 werkzaam in de communicatiesector. September 2013 maakte ze de overstap van hoofd corporate communicatie bij Grontmij (thans Sweco) naar teamleider communicatie bij de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Daar ontwikkelde ze de communicatiestrategie ‘Bekend maakt bemind’ waarmee ze een belangrijke bijdrage leverde aan grotere bekendheid bij de Nederlanders over jacht en -daarmee gepaard- een groter draagvlak. Vandaag de dag is een ruime meerderheid van de maatschappij voorstander van jagen en nog slechts een kleine groep uitgesproken tegen.

In 2016 won Janneke Eigeman voor haar verdiensten bij de Jagersvereniging de prijs van ‘Communicatievrouw van het jaar’, georganiseerd door de vakvereniging voor communicatieprofessionals Logeion. Sindsdien spreekt zij met enige regelmaat op congressen en bijeenkomsten over de communicatiestrategie van de Jagersvereniging.

Marc Lammers – Lammeren
Marc Lammers was bondscoach van het Nederlandse dameshockeyteam. Hij stond aan de leiding van het team dat de zilveren medaille won op de Olympische Spelen van 2004 in Athene en de gouden medaille op de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Als speler speelde hij vijf interlands voor het Nederlandse herenhockeyteam. Lammers speelde 16 jaar in de Nederlandse Hoofdklasse, bij de clubs Oranje Zwart en Hockeyclub ‘s-Hertogenbosch. Marc Lammers verdient de naam moderne coach. Hij heeft veel innovatieve technieken geïntroduceerd, waaronder een videobril, nieuwe hockeysticks, hartslagmeters, ijsbaden, oor-telefoontjes en analysesoftware. Marc staat dan ook bekend om zijn innovaties, er is zelfs een werkwoord naar hem vernoemd: lammeren.

Inspiratiesessies
Tijdens de inspiratiesessies kiezen de deelnemers uit de vier verschillende thema’s.

  • ABAB legt de focus op haar expertise, cijfers. Welke ontwikkelingen worden verwacht en welke kennis hebben ondernemers in de toekomst nodig?
  • Carlijn Pontenagel van Equine Support International en Anne Loosveld geven hun visie op de afzetmarkt van de toekomst, waarop kunnen handels- en trainingsstallen het beste de focus leggen?
  • In een interactieve discussie wordt aandacht besteed aan het thema welzijn. De discussie wordt gevoerd door specialisten vanuit de sport, veterinair, dierenbescherming en ondernemers. Het publiek wordt uitgedaagd om actief mee te discussiëren.
  • Interactieve presentatie van het Opinieonderzoek, waarvan de resultaten zijn opgenomen in de Hippische Monitor.

Wrap up door Patrick Spekman
Patrick Spekman is gespecialiseerd in cabaret op maat. Sinds 2007 levert hij allerlei soorten maatwerk op bijeenkomsten, symposia en congressen. Tijdens De Hippische Ondernemer Dag blikt Patrick samen met u geïmproviseerd terug op de dag. U wordt op humoristische wijze meegenomen langs alle programma onderdelen in een energieke ‘wrap up’.

HIP Awards
De Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) heeft dit jaar vier verkiezingen uitgeschreven, de HIP Awards. Op De Hippische Ondernemer Dag worden de ondernemer en toeleverancier van het jaar bekend gemaakt. Op de zondag van Horse Event wordt de Hippische docent/instructeur van het jaar bekend gemaakt. De Hippische publiciteitsprijs wordt op een ander moment in het jaar uitgereikt.

Kaartverkoop
Kaarten voor De Hippische Ondernemer Dag zijn hier verkrijgbaar. FNRS-leden ontvangen een uitnodiging van de FNRS. Voor vragen kunt u mailen naar info@horse-event.nl of bellen met 013-5091666.