fbpx

Oproep 2: deelnemers clinics gezocht!

Wil jij graag met jouw paard of pony rijden op Horse Event én daarbij les krijgen van echte professionals? Of heeft jouw paard een (gedrags)probleem en kun je wel wat hulp gebruiken? Verschillende clinicgevers zijn op zoek naar één of twee enthousiaste en leergierige deelnemers voor hun clinic. Omdat elke clinicgever de focus heeft op een bepaald thema, zijn er per clinicgever eisen waar je aan moet voldoen. Deze, samen met het thema van de clinicgever, vind je hieronder:

 

Alizée Froment | Werken aan ontspannenheid
Zaterdag 17 september
10:15 – 10:55 uur
Aan de hand

Droom jij van een les van één van de populairste vrijheidsdressuur ruiters van dit moment? Dan is dit je kans! De Franse Alizée Froment gaat met twee onbekende combinaties aan de slag. Hierbij staat de ontspannenheid van paard en eigenaar centraal. Meld je aan en wie weet gaat Alizée met jou werken aan basisoefeningen als stretchen, balans en ritme. Deze clinic van Alizée is op zaterdag 17 september.

 

Annemarie van der Toorn | Hoe leert een paard? & Uitdagende trailerladers
Zaterdag 10 september van 13:00 – 13.30 uur en;
Zondag 11 september van 12:05 – 12:35 uur
Aan de hand

Heeft jouw pony moeite met trailerladen? Annemarie van der Toorn is dé oplosser van uitdagend gedrag bij paarden en geeft een weekend training trailerladen. Op zaterdag 10 september begint ze met obstakeltraining. Daarna, op zondag 11 september gaat ze met de trailer aan de gang. Je paard kan blijven overnachten op Horse Event.

 

Annemarie van der Toorn & Lotte van Rosevelt | Bootcamp trailerladen
Zaterdag 17 september van 12:00 – 12.30 uur en/of van 15:50 – 16:20 uur en;
Zondag 18 september van 11:15 – 11:45 uur en/of van 14:40 – 15:10 uur
Aan de hand

Voor de clinics door Annemarie van der Toorn en Lotte van Rosevelt zijn we op zoek naar twee paarden die moeite hebben met trailerladen. De paarden blijven het hele weekend en krijgen een bootcamp trailerladen. Op zaterdagochtend gaat Lotte met het eerste paard voorbereidende oefeningen doen voor het trailerladen en zaterdagmiddag zijn beide paarden deelnemers in de clinic ‘Hoe leert een paard?’ door Annemarie. Op zondagochtend gaat Lotte met het tweede paard een aantal oefeningen doen om hem stoerder te maken, waarna zondagmiddag Annemarie met beide paarden met de trailer aan de slag gaat. Zo hebben de paarden twee voorbereidende clinics voorafgaand aan het echte werk met de trailer. De clinics zijn op zaterdag 17 en zondag 18 september. Het is mogelijk om het paard te laten overnachten op Horse Event. Indien het niet mogelijk is zelf het paard te laden, biedt Annemarie aan het paard op te halen. Dit mits woonachtig in de omgeving.

 

Lammert Haanstra | Longeren? Mijn paard komt aan de longe steeds naar binnen!
Zaterdag 17 september
11:45 – 12:30 uur
Aan de longe

Komt jouw paard steeds naar binnen tijdens het longeren en kan je wel wat hulp gebruiken? Dan is dit je kans! Lammert Haanstra is dé longeerspecialist in de paardenwereld. Op zaterdag 17 september geeft hij de clinic “Longeren? Mijn paard komt aan de longe steeds naar binnen!” Hierin gaat hij met twee combinaties aan de slag hoe een paard op de juiste manier te trainen aan de longe.

 

Monya Spijkhoven | Paardrijden zonder angst, onzekerheid en spanning
Zaterdag 17 september van 13:55 – 14:25 uur of;
Zondag 18 september van 16:30 – 17:00 uur
Onder het zadel

Voor de clinic “Paardrijden zonder angst, onzekerheid of spanning” van Monya Spijkhoven van de Gelukkige Ruiter Academie zoeken we combinaties die dolgraag onder begeleiding willen leren een weerbare ruiter te worden. Een ruiter zonder de “what if’s”, zonder de klem om de keel, zonder hartkloppingen of belemmerende gedachten. Geschikte kandidaten ervaren wel eens angst of voelen zich onzeker tijdens het rijden, zijn bang om controle te verliezen of rijden zelfs helemaal niet meer vanwege een val of ongeluk. Bij Monya ben je in goede handen: enkele weken voorafgaand aan Horse Event spreek je haar alvast en ga je met haar samen een plan maken. Daarna loodst zij je met humor en kennis door de clinic heen en krijg je handvatten om thuis mee aan de slag te gaan. Wil jij weer meer genieten? Geef je dan snel op! Monya heeft ruimte voor 2 ruiters op zaterdag 17 september en 2 ruiters op zondag 18 september.

 

Morgan Lashley | Revalidatie van het (sport)paard
Zondag 18 september
15:45 – 16:15 uur
Aan de hand

In de clinic “Revalidatie van het (sport)paard” doorloopt Morgan Lashley de verschillende fases van revalidatie en demonstreert ze verschillende revalidatie technieken. Heeft jouw paard een rug en/of hals blessure? En wil je met persoonlijk advies voor training en revalidatie naar huis? Geef je dan snel op! Morgan geeft de clinic op zondag 18 september.

1 of 2 paarden afhankelijk van casus

 

Tamara Dorresteijn | Hersenwerk met paarden
Zondag 18 september
14:00 tot 14:30 uur
Aan de hand

De gemiddelde paardeneigenaar is bijna dagelijks bezig met de fysieke fitheid van een paard, maar wist je dat er nog veel winst te behalen is om de mentale fitheid net zo belangrijk te maken? Een mentaal fit paard is tenslotte gezonder, blijer en beter in staat om te leren! Tamara Dorresteijn gaat in de clinic “Hersenwerk met paarden” met een paard op zoek naar lekkers in, op en tussen verschillende soorten materialen. Hiermee stimuleren ervaringen en prikkels alle zintuigen. Het prikkelen van die zintuigen en met name het verwerken van die prikkels biedt ontspanning door inspanning en geeft het paard veel voldoening. Wil jij jouw paard kennis laten maken met Hersenwerk met paarden? Meld je dan nu aan voor Tamara haar clinic op zondag 18 september.

 

RIJDT MEE IN HET KNHS INSTRUCTEURSCONGRES
Zondag 18 september
11:30 – 12:30 uur
Onder het zadel

Op zondag 18 september is tijdens Horse Event het KNHS Instructeurscongres. Naast diverse presentaties is er ook een praktijksessie met als topic: ‘Juryleden en instructeurs, spreken jullie dezelfde taal?’ Hierin gaan bekende dressuur- en springruiters en juryleden aan de slag met verschillende ruiters.

Springruiters gezocht!
Springruiter Jack Ansems en jurylid springen Anita van Os met twee springruiters aan de slag. Rijd jij op B-niveau in de springsport? Wil jij meerijden in de praktijksessie van het KNHS Instructeurscongres? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Dressuurruiters gezocht!
Olympisch dressuurruiter Tineke Bartels samen met een jurylid dressuur met drie verschillende dressuurruiters aan de slag:

  • 1 ruiter op F-proeven niveau
  • 1 ruiter op B/L-niveau
  • 1 ruiter op M/Z-niveau

Rijd jij op één van bovenstaande niveaus? Wil jij meerijden in de praktijksessie van het KNHS Instructeurscongres? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Meer info over het KNHS Instructeurscongres vind je hier: https://horse-event.nl/knhs-instructeurscongres/

 

 

Opgeven als deelnemer kan via het formulier. 

MELD JE HIER AAN

We vragen een aantal gegevens uit van jou en je paard. Tevens wordt verwacht dat je een motivatie schrijft waarom je graag mee wilt doen. Vul de vragenlijst dus zo volledig mogelijk in. Voor het niveau geldt dat we graag weten of je een beginner, gevorderd of professionele ruiter bent i.v.m. veiligheid (ook voor vrijheidsdressuur dient dit te worden ingevuld). Let op: Opgeven kan tot en met 29 augustus!

Horse Event voorziet iedere deelnemer van 2 toegangskaartjes en 1 parkeerkaart. Restitutie van reeds aangekochte kaarten is niet mogelijk.