A21V3405

De Hippische Ondernemer Dag

Na een lange tijd zonder evenementen, wordt iedereen weer voorzichtig enthousiast. Omdat de toekomst er rooskleurig uit begint te zien, presenteren wij graag het programma voor de 17e editie van De Hippische Ondernemer Dag op vrijdag 16 september 2022 bij Expo Haarlemmermeer.

The Winning Team
De afgelopen twee jaar waren turbulent, het was een uitdaging om positief te blijven en de blik op de toekomst te houden. Nu de meeste mensen gevaccineerd zijn en de cijfers dalen, durven we weer vooruit te kijken. Als er iets duidelijk is geworden in de corona periode, is het dat we elkaar nodig hebben. Privé, maar zeker ook op het ondernemersvlak. Uiteindelijk doe je het samen en zorgt een goed team dat het bedrijf blijft draaien. Werknemers, vrijwilligers, familie en vrienden, samen kom je verder. Tijdens dit congres vertellen bijzondere sprekers hun succesverhalen met één gemeenschappelijke factor; ze waren niet mogelijk zonder een winning team om hen heen.

Wilco van Rooijen
Expeditieleider en bergbeklimmer Wilco van Rooijen heeft als avonturier vele hoge toppen beklommen en enkele diepe dalen beleefd. Hij beklom de Mount Everest en de K2, bereikte de Noord- en Zuidpool en doorkruiste Afrika en Australië. Deze expedities vereisten nauwkeurige voorbereidingen en vele trainingen. Wilco leidde teams over hoge bergen en grote poolvlakken. Inspirerend en met adembenemende beelden presenteert hij over zijn indrukwekkende expedities. Als expeditieleider is Wilco verantwoordelijk voor het samenstellen van teams die onder moeilijke omstandigheden dienen te functioneren. Hier maakt Wilco bewust de keuze voor mensen met veel ervaring en weinig ervaring. Ook rekruteert hij nieuwe doorzetters met talent. Waarbij ervaring, teaming en vertrouwen voorop staan.

Inspiratiesessies
Bij de inspiratiesessies splitst de groep in tweeën en bepaalt u zelf waar uw voorkeur naar uitgaat. Ondernemer Annemarie van Gaal is aanwezig en vertelt over ondernemerskansen. De tweede mogelijkheid wordt op een later moment bekend gemaakt.

Annemarie van Gaal
Annemarie van Gaal is ondernemer en investeerder. In Nederland werd ze bekend door haar inzet voor bewustwording in financiële zaken, bijvoorbeeld door haar boeken, waaronder het prijswinnende ondernemersboek ‘Ambitie’ en tv optredens zoals Dragons’ Den. Daarnaast is ze investeerder in verschillende bedrijven. Annemarie is dagvoorzitter van De Hippische Ondernemer Dag en verzorgt een inspiratiesessie met aansprekende voorbeelden en ervaringen uit haar eigen carrière: “Als hippische ondernemer bent u gewend om te werken in een bepaald ritme. Dit voelt voor u vertrouwd en werkt tenslotte al jaren naar tevredenheid, toch? Toch liggen de mooiste ondernemerskansen voor u vaak buiten uw comfortzone. Door de markt anders te benaderen, uw hippische onderneming anders te organiseren of met andere verdienmodellen te werken, ontstaan er vaak nieuwe mogelijkheden.”

Programma (onder voorbehoud)
16:00    Ontvangst
16:30    Opening door Annemarie van Gaal en FNRS directeur Haike Blaauw
– Guusje ter Horst: Ontwikkeling van de sector
– Wilco van Rooijen: The winning team: alleen ga je sneller, samen
18:00     Inspiratiesessies
19:00    Diner
– Bekendmaking De Hippische Ondernemer van het jaar
– Borrel en feestavond met live muziek
23:00     Einde