Header_Annemarie van der Toorn

GEZOCHT! Combinaties voor clinics van Annemarie van der Toorn

Hebben jij en je paard hulp nodig bij bepaalde uitdagingen? Geef je dan nu op voor een clinic van Annemarie van der Toorn!

Annemarie van der Toorn is een begrip in paardenminnend Nederland als het gaat om communicatie met, en het oplossen van uitdagend gedrag bij paarden. Op jonge leeftijd kwam Annemarie al in aanraking met paarden doordat haar vader een fanatieke springruiter was. Daardoor werd ze al snel een enthousiaste ponyruiter. In 1999 volgde ze een opleiding aan de Monty Roberts school in Engeland. Annemarie raakte erg gefascineerd door de mogelijkheden die deze wijze van werken met paarden bood.

Vanuit een trainingscentrum gaf ze les en demonstraties over de hele wereld. Tevens heeft ze meerdere boeken uitgebracht en schreef ze interessante artikelen voor paardenmagazines als ROS, CAP en Paard&Sport. In 2013 startte Annemarie van der Toorn met e-quine.com: een online platform met een aansluitende praktijkopleiding waarin cursisten alles leren over het gedrag van paarden.

Interessant en leerzame clinics
De bezoekers van Horse Event genieten ook dit jaar weer van interessante en leerzame clinics van Annemarie van der Toorn. Op vrijdag staat de clinic ‘Paardenpsychologie in de praktijk’ op de planning. Voor deze clinic zoekt Annemarie een paard met een bepaalde uitdaging.

Je kunt hierbij denken aan paarden die niet gelongeerd kunnen worden, hun hoeven niet kunnen of willen optillen, angst hebben voor bepaalde voorwerpen of jonge paarden die nog van alles mogen leren.

Op zaterdag staat de clinic ‘Dat is heel spannend!’ op de agenda. De titel zegt het al: vindt jouw paard iets heel spannend? Schrikt hij van bepaalde voorwerpen of situaties? Annemarie leert jouw paard hoe hij met deze spannende dingen om kan gaan.

Tijdens de laatste dag van Horse Event demonstreert Annemarie hoe je omgaat met een paard dat moeilijk op de trailer te laden is. Ben jij in de mogelijkheid om je paard, ondanks de problemen, naar Expo Haarlemmermeer te brengen? Dan gaat Annemarie met jouw paard aan de slag en bekijkt ze samen met jou wat het probleem is, waar het vandaag komt en hoe dit kan worden opgelost.

Tijdens de clinics van Annemarie worden de paarden niet gereden maar aan de hand gewerkt.

Aanmelden
Wil je je aanmelden voor een van deze clinics? Stuur een e-mail naar info@horse-event.nl met daarin je gegevens, meer informatie over je paard en het probleem en voor welke clinic je je op wilt geven. Heb je een filmpje waarop we het gedrag kunnen zien? Dan ontvangen we deze graag!

De deelnemers aan de clinic ontvangen twee gratis toegangsbandjes en een parkeerkaart voor de desbetreffende dag.