Warwick Schillr (3)

Warwick Schiller

Warwick Schiller is een Australiër die in de Verenigde Staten woont. Hij heeft op het hoogste niveau deelgenomen aan twee Wereldruiterspelen met het Australische Reining Team. Tijdens het trainen van paarden zoekt hij naar een manier van contact maken waarbij het paard altijd op de eerste plek komt.

In Australië groeide hij op op een schapenhouderij waar zijn familie ook paarden had. In zijn jeugd was hij lid van de ponyclub en nam hij deel aan westernevenementen. Warwick is niet de enige beroemde Schiller: zijn vader Ray was 18 jaar lang een stierenrijder, en Warwicks vrouw vertegenwoordigde het Australische Reining Team in de World Equestrian Games in Tryon in 2018.

In 1990 verhuisde hij naar de Verenigde Staten om meer te leren over het trainen van paarden. Het uitvoeren van moeilijke oefeningen met een losse teugel zag Warwick als een uitdaging, vandaar dat hij koos voor de discipline reining.

Samen met zijn vrouw heeft Warwick een stal in Hollister, California (USA): Warwick Schiller’s Performance Horsemanship. Ook heeft hij een YouTube kanaal met 60 duizend volgers, waar hij inmiddels ruim 300 video’s heeft geplaatst. Op zijn eigen site biedt hij nog meer filmpjes aan door middel van een maandelijks abonnement. Wanneer Warwick niet filmt reist hij de hele wereld rond om clinics en presentaties te geven.

Warwick is aanwezig op vrijdag, zaterdag en zondag.