Veluwe Hunt (4)-HEADER

Veluwe Hunt

De Veluwe Hunt is een slipjachtvereniging, opgericht in 1947. De slipjacht is afgeleid van de oorspronkelijke vossenjacht zoals deze in Engeland werd gehouden. Het meest opvallende zijn de ruiters die meerijden bij de slipjacht, zij dragen allemaal een rode jachtrok (pink coat). Die komt oorspronkelijk uit het leger van Engeland en is een van de tradities die de Veluwe Hunt in ere houdt.

De slipjacht wordt gekenmerkt door de meute foxhounds. Zonder deze honden heeft het geen bestaansrecht. Het verschil met de oorspronkelijke vossenjacht is dat bij de slipjacht niet gejaagd wordt op dieren.

De geur bestaat uit een jutezak gevuld met stro dat gedrenkt is in vossenurine. De sliptrekker is de persoon die de jacht uitzet, met behulp van deze jutezak. Het spoor dat hij trekt vormt een aantrekkelijke route hond, paard én ruiter en is gebonden aan gedoogd gebied. De Veluwe Hunt beschikt over een eigen kennel waar de honden iedere dag worden verzorgd door het jachtpersoneel, de zogeheten huntstaff. Naast de trainingen krijgen ze dagelijks beweging middels wandelingen door het bos of een korte fietstocht.

De Veluwe Hunt is aanwezig op zondag.