Two Lazy Seven Ranch (2)

Two Lazy Seven Ranch

Two Lazy Seven Ranch staat vooral in België bekend om het werken met paarden op een paardvriendelijke manier. Steve Sevenhans en Wendy Bleekemolen zijn de eigenaren van het bedrijf. Hun filosofie is dat ze in harmonie met paarden om willen gaan, zonder al te veel hulpmiddelen.

“We moeten onszelf scholen om kundig genoeg te worden als leraar/trainer van ons paard, om een leerstof over te kunnen brengen zonder het gebruik van zware pijnprikkels. Bij de Two Lazy Seven Ranch krijgt ieder paard de kans om zijn of haar karakter te tonen.”

Wendy groeide op met paarden aan huis. In haar tienerjaren wilde ze elke wedstrijd winnen, maar na enkele zware ongelukken kwam ze tot de conclusie dat er te weinig respect tussen haarzelf en haar wedstrijdpaarden was. Om die reden is ze op zoek gegaan naar een andere manier van trainen, en in die zoektocht ontmoette ze Steve.

 

 

 

Ook Steve is opgegroeid met paarden. Zijn vader sleepte zijn zoon overal mee naar toe. Dagenlang toerden zij rond met paard en tent. In 2001 vertrok Steve naar Lucky Warren in Amerika. Daar maakte Steve kennis met wat we vandaag de dag ‘horsemanship’ noemen. Net als Wendy kwam Steve erachter dat met tijdsdruk en prestige trainen veel plezier bij zowel paard als men verloren gaan.

Samen gingen Wendy en Steve op zoek naar harmonie tussen mens en paard. Steve is verantwoordelijk voor het trainen van probleempaarden, het zadelmak maken, en het geven van training en privélessen aan volwassenen. Wendy Bleekemolen, instructrice Natural Horsemanship en zaakvoerster, verzorgt het trainen van probleempaarden en geeft theorie en praktijkles in grondwerk, rijden en psychologie, zowel op de ranch als op locatie. Ze is ook docente Natural Horsemanship in Syntra in Sint Niklaas en schrijfster voor CAP Magazine en het paardenblad De Quarter.

Two Lazy Seven Ranch is aanwezig op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 september. Ze zullen deze dagen diverse clinics verzorgen.