fbpx

Solvej Rob

Maak kennis met Solvej Rob! Als jong “penny-meisje” droomde ze al van een eigen pony en werken met paarden. Deze droom maakte ze waar door gepassioneerd aan de slag te gaan op grote stallen. Fast-forward naar vandaag: Sovej heeft inmiddels vele jaren ervaring in het opleiden van (jonge) paarden en ruiters én werd in 2023 bekroond als Hippische Instructeur/Docent van het jaar! Als je Solvej vraagt wat haar drijfveer en passie is, krijg je als antwoord ‘Hoe kun je ruiters op een positieve en respectvolle manier het beste uit zichzelf en hun paard leren halen?’. Mede door deze instelling heeft zij de titel Hippische Instructeur van het Jaar meer dan verdiend.

 

Solvej bracht paarden uit tot en met de Intermediaire 2 maar is vooral gepassioneerd in het lesgeven. In haar trainingen integreert ze de Action Types Benadering, een aanpak die de individuele behoeften en voorkeuren van zowel ruiter als paard centraal stelt. Door te kijken hoe een ruiter van nature beweegt, leert, communiceert en met situaties omgaat kunnen vaak langdurige problemen vrij simpel worden opgelost. Met een focus op de inwerking van de ruiter, maakt Solvej gebruik van onder andere het mechanische paard Joker, om haar leerlingen te helpen hun vaardigheden te verbeteren en hun band met hun paard te versterken.

 

Van recreatieve ruiters tot Subtop, Solvej begeleidt een diverse groep en biedt hun op maat gemaakte trainingen die afgestemd zijn op hun individuele behoeften. Door te kijken naar de Diepe Motivationele Drijfveren van elke combinatie, weet Solvej de meest effectieve aanpak te bepalen voor zowel ruiter als paard. Ga jij als ruiter ‘Aan’ van spelplezier, ontwikkeling of wil je hoe dan ook winnen?

 

Wat kun je verwachten van Solvej Rob?

In haar clinic op de zondag van Horse Event Pro onthult Solvej de verborgen connecties tussen dressuur, springen en eventing, en laat ze zien hoe elke discipline kan bijdragen aan de prestaties en het plezier van de combinaties. Ze deelt samen met trainster Misha Koot inzichten over wat deze disciplines gemeen hebben en hoe ruiters het beste uit zichzelf en hun paard kunnen halen, ongeacht de discipline waarin ze actief zijn. De clinic ‘Dressuur als basis voor spring-en crossruiters’ is te zien in de Instructie Piste.

 

Foto’s: Kimberly Duchateau Photography