masthead

Morgan Lashley – Paardenarts.nl

Paardenarts en chiropractor Morgan Lashley is veterinair hoofdredacteur van het online kennisplatform Paardenarts.nl en werkt o.a. mee aan de rubriek Blessures & Revalidatie. De behoefte aan online informatie is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Uit onderzoek blijkt dat zo’n 86% van de paardenliefhebber online zoekt naar medische informatie.

Morgan: “Het online informatie kennisaanbod is zo’n doolhof, dat een paardeneigenaar vaak met onvolledige of onjuiste informatie handelt of te laat de dierenarts inschakelt. Het is dan ook belangrijk dat er betrouwbare informatie is waar de dierenarts achter staat en naar kan verwijzen. Ik vind het een uitdaging om de vaak ingewikkelde veterinaire informatie samen met mijn collega-dierenartsen begrijpelijk en snel toegankelijk te maken voor paardenliefhebbers.”

Als voormalig internationaal dressuuramazone heeft Morgan veel affiniteit met het management van sportpaarden. Na haar afstuderen heeft ze als paardenarts gewerkt in Stockholm en bij Paardenkliniek De Raaphorst en zette in 2015 haar bedrijf Sport Horse Health Plan op, wat zich richt op professionele begeleiding in blessurepreventie en revalidatie van het sportpaard, onder andere met inzet van de aquatrainer. Daarnaast geeft Morgan veel trainingen, lezingen en workshops, onder ander bij DressagePro. Tot slot is ze sinds 2012 bestuurslid van Brooke Hospital for Animals

Paardenarts.nl is een uniek platform met toegankelijke informatie geschreven door paardenartsen voor paardenhouders. Paardenliefhebbers vinden hier betrouwbare informatie over paardengezondheid en -welzijn in de Veterinaire Kennisbank – het hart van het platform –  welke maandelijks gemiddeld zo’n 80.000 – 100.000 keer wordt geraadpleegd.

Meer informatie over de clinics en workshops van Morgan vind je op: Paardenarts.nl/horse-event-2019

Informatie over de dagelijkse clinics van Morgan in de Ondernemers Piste en het Kennishuis:

“APK van je paard: kijk mee met de dierenarts bij een (preventieve) gezondheidscheck van je paard”

Tijdens deze informatieve clinic laat paardenarts Morgan Lashley zien waar een dierenarts allemaal op let tijdens een gezondheidscheck. Weet jij bijvoorbeeld hoe je in stilstand al kunt zien dat een paard pijn heeft? En hoe je door goed te kijken sommige gezondheidsproblemen al van een afstand kunt zien?

Daarnaast laat Morgan tijdens deze clinic zien wat de basiswaarden van je paard zijn en hoe je deze bij je eigen paard checkt.

Een must voor iedere paardeneigenaar die zijn paard gezond wil houden!

Ondernemers Piste
Vrijdag 11:30 uur | Zaterdag 15:30 uur | Zondag 13:45 uur

Practicum | Verband aanleggen bij je paard

Leer tijdens dit practicum de basisverbanden, bij verwondingen van je paard, aanleggen! Dit practicum heeft verder ook een leuk spelelement. In het tweede deel van de workshop kunnen deelnemers (die dit leuk vinden) in teams tegen elkaar strijden. Het team dat het verband het beste weet aan te leggen, gaat er vandoor met een leuke prijs.

Kennishuis
Zaterdag 13:10 uur | Zondag 14:45 uur