Header 2019 hoofdafbeelding en kaartverkoop

Maria Caetano

De 33-jarige Portugese amazone Maria Caetano rijdt Grand Prix met de Lusitano hengst Coroado (v. Rubi). Coroado is de eerste Lusitano die de magische grens van 80% heeft overschreden: op Jumping Mechelen behaalde de combinatie een nieuw persoonlijk record in de kür, namelijk een percentage van 80.160%.

Maria startte haar carrière in de Junioren, maar begon pas met het rijden van warmbloedpaarden op Young Riders niveau. Als Young Rider behaalde ze twee keer een gouden medaille op de Nationale Kampioenschappen, en reed ze drie keer op de Europese Kampioenschappen.

Met Diamant 391 (v. Donnerhall) won ze de gouden medaille op de Nationale Kampioenschappen in de Grand Prix, en verdiende daarmee een plek in het team voor de Europese Kampioenschappen in Windsor, 2009.

In mei 2018 verhuisde de amazone naar Duitsland. Hier was ze eerst werkzaam bij Hof Kasselmann in Hagen. Daarna vertrok ze naar Irina Zakhrabekova in Krefeld. Maria vindt het erg speciaal dat ze paarden rijdt die uit haar eigen land komen. Lusitano’s zijn voor haar speciaal omdat ze leergierig zijn, graag willen werken en alles voor hun ruiter zullen doen.

Maria is aanwezig op vrijdag, zaterdag en zondag.