Header 2019 hoofdafbeelding en kaartverkoop

KWPN

Het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland is de Nederlandse fokkerij-organisatie voor spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden en Gelderse paarden. Het KWPN is een van de grootste sportpaardenstamboeken ter wereld. De belangrijkste factoren zijn prestatiegericht, duurzaamheid en het aansprekende exterieur.

Het KWPN-paard is een Nederlands gefokt sportpaard met internationale allure. Daaronder vallen werkwillig, onverschrokken, betrouwbaar, makkelijk in de omgang, een streling voor het oog van de liefhebber, en fysiek en mentaal ijzersterk voor prestaties op het allerhoogste niveau.

In het stamboek zijn er vier fokrichtingen: het dressuurpaard, het springpaard, het tuigpaard, en het Gelderse paard. Fokkers van KWPN-paarden hebben voor hun merries de keuze uit een select aanbod van de allerbeste hengsten. Om ervoor te zorgen dat fokkers goede merries selecteren, kunnen merries predicaten krijgen voor bijvoorbeeld prestatie, exterieur, gezondheid, maar ook op basis van de prestaties van hun nakomelingen.

Het KWPN is aanwezig op vrijdag en zondag.