fbpx

Jordy Wilken

Doordat Jordy’s opa fokker was, is Jordy al heel jong in aanraking gekomen met paarden. Na eenmaal op één van de fokmerries gezeten te hebben, was hij om. Zijn opa kocht zijn eerste pony voor hem, Coshita. Daarmee is hij ook begonnen met het rijden van wedstrijden. Dat pakte soms heel goed uit en soms juist niet, maar Jordy heeft in elk geval veel geleerd in deze periode. Vele andere pony’s volgden.

 

Toen Jordy net de overstap naar de paarden had gemaakt, brak voor hem een ontzettend succesvolle periode in de eventing aan. Bij zowel de Junioren als de Young Riders maakte hij onderdeel uit van het Nederlands Team en kwam hij dus aan de start bij EK’s. In 2015 werd hij Nederlands Kampioen bij de Young Riders en maakte Jordy in zowel 2016 als 2017 deel uit van het KNHS Talententeam en dat laatste jaar ook het Bavaria 0.0 Eventingteam.

 

Ook bij de senioren rijdt Jordy niet onverdienstelijk. Hij reed meermaals mee in het team dat Nederland vertegenwoordigt tijdens Nations Cups. In 2017 werd hij bij zo’n Nations Cup vierde en in 2018 5e. Dat jaar werd hij ook Nederlands Kampioen klasse Z, het jaar erop reed hij dit kampioenschap bij de Senioren 4* waarbij hij het zilver wist te behalen. Één van zijn meest recente successen is de 2e plaats bij de Nations Cup in Strzegom met de door zijn opa gefokte Burry Spirit. TeamNL werd ook winnaar van de overall Nations Cup 2020. Naast ‘Burry’ heeft Jordy ook Wilbert BO, Curaçao en Ambassodor op stal staan waarmee hij op hoog niveau meerijdt in de eventingsport.

 

 

Ook buiten zijn sportieve successen timmert Jordy hard aan de weg. Zo heeft hij zijn eigen stal ‘Spirit Stables’ waarmee hij zich richt op de verkoop van fijne, goede eventingpaarden en het geven van trainingen en clinics en heeft hij een aardig bereik op weten te bouwen met zijn YouTube kanaal.  In 2019 is Jordy ook gestart met ‘By Jordy Academy’ en ‘By Jordy Op kamp’. ‘Academy’ is een allesomvattend trainingspakket gedurende het hele eventingseizoen, met ‘Op kamp’ geeft hij in samenwerking met een manege ruiters zonder eigen paard/pony de kans een midweek lang (meer) in aanraking te laten komen met eventing.

 

Wat kun je verwachten van Jordy Wilken?

Jordy geeft twee clinics samen met Sharon Stables over het opleiden van jonge eventingpaarden. Op beide dagen van Horse Event Youth kan je dit duo komen bewonderen in de Sport Piste.