Jordy Wilken

Jordy Wilken

Jordy werd al op jonge leeftijd besmet met het paardenvirus door de fokmerrie van zijn opa. Inmiddels is zijn erelijst al behoorlijk lang. Hij werd Nederlands kampioen junioren eventing, en na wat lessen bij bondscoach Jan Huizinga mocht hij naar het EK Eventing. In 2015 werd hij Nederlands kampioen Young Riders en behaalde hij een zesde plek op het EK Eventing. Ook was Jordy lid van het Bavaria 0.0 eventingteam in 2016 en 2017. Hij is diverse keren geselecteerd voor het Nederlands team tijdens Nations Cup wedstrijden. In 2018 werd hij Nederlands kampioen in de klasse Z met Amarillo (v. Furore).

De 24-jarige professional is inmiddels van vele markten thuis. De handel wordt intensiever, hij geeft clinics en privélessen, is erg actief op social media en heeft een nieuwe website.

Sinds eventingseizoen 2019 is hij gestart met By Jordy Academy en By Jordy op kamp. By Jordy Academy is voor iedereen die het leuk vindt om (beter) te leren crossen. Jordy biedt op deze manier begeleiding aan gedurende het hele eventingseizoen. Zo gaat hij mee op wedstrijd, maakt hij een individueel (wedstrijd)plan, en kun je in een groepje van vier combinaties acht trainingen volgen. By Jordy op kamp is een samenwerking met Manege ’t Hoogt in Utrecht. Samen organiseren ze trainingsweekenden voor ruiters en amazones zonder eigen pony of paard, zodat ook deze mensen in aanraking komen met eventing.

Jordy is aanwezig op vrijdag en zaterdag.