Strand_Jolanda Adelaar(2)-HEADER

Jolanda Adelaar

Jolanda is bekend van haar fjordenpaard ‘’Super Guus’’. Jolanda leidde Guus op tussen de koeien in Brabant, zonder zadel. Enkele jaren later werd ze met haar fjord kringkampioen in de Z2 dressuur. Jolanda leerde Guus hoge school oefeningen aan en ontwierp haar eigen paardrij-jurken. Ze traden o.a. op tijdens de FEI Wereld beker dressuur als special act waar zij liet zien dat ook een “boeren paard” de piaffe en passage kan beheersen. Guus werd met Jolanda de aller eerste fjord in Nederland die de Subtop bereikte. Inmiddels is Guus 26 jaar.

In 2010 ronde Jolanda haar instructeurs opleiding af aan de Masterclass paardensport van NHB en ze studeerde in 2013 af als gedragstherapeut voor paarden aan de Tinley academie.

Jolanda heeft een Italiaanse moeder en Nederlandse vader. In 2013 verhuisde Jolanda naar Italie waar zij 5 jaar heeft gewoond en als stalruiter heeft gewerkt.
Hier reed zij haar tevens zelf opgeleide goedgekeurde Italiaans barokke hengst “Carletto” naar de Lichte Tour en won ze zilver op de Coppa Italia dressage finale in 2017. Ze kocht Carletto in Puglia (zuid italie). In 2019 is Jolanda weer teruggekeerd met haar paarden op Nederlandse bodem en woont ze op Academy Bartels.

Jolanda is actief op Youtube en Instagram als influencer waarbij zij paarden welzijn en eerlijke sport heel belangrijk vindt. Jolanda is tevens een vegan athleet.

Jolanda is aanwezig op vrijdag, zaterdag en zondag.