Header 2019 hoofdafbeelding en kaartverkoop

Erica Reijerkerk

Dierenarts Erica Reijerkerk is geboren in 1973 in Maasdam. Al van jongs af aan wilde ze niets anders dan dierenarts worden. Via de veterinaire opleiding aan de universiteit van Gent en daarna de overstap naar de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht heeft ze deze “droom” waargemaakt. Na het afronden van haar studie in 2003 is ze met een internship paard gestart aan de faculteit Diergeneeskunde die werd vervolgd met een 5-jarig specialisatie traject Interne Geneeskunde van het Paard. Naast de patiëntenzorg en het onderzoek kwam ze hier in contact met het veterinaire onderwijs en de student.

Erica is volgens de eigenaren van haar patiënten niet alleen een betrokken en bevlogen dierenarts, maar ook een bevlogen docente die graag haar kennis en ervaring op het gebied van Paard & Gezondheid deelt. Haar visie is dat met het delen en vergaren van kennis omtrent alle facetten van het paard, het paard ook werkelijk gezien kan worden voor wat het is en wat het nodig heeft! Hiermee kunnen we de natuurlijke behoeften een betere invulling geven wat kan leiden tot het voorkomen van ziektes en verhoging van het welzijn.

Na enkele jaren werkzaam geweest te zijn in een grote paardenpraktijk is ze teruggekeerd naar de faculteit om daarna als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Haar passie voor het paard en z’n gezondheid draagt ze op dit moment uit via haar eigen bedrijf EquiRatio waarmee ze de verbinding legt tussen kennis en praktijk. Naast haar werkzaamheden als vakdocent Paard & Gezondheid bij MBO Aeres Hippische Opleidingen werkt zij nog steeds in de praktijk (Polikliniek Inwendige Ziekten Paard, FPC De Hofstede). Met regelmaat geeft ze lezingen en schrijft voor diverse bladen. Ook begeleidt ze nog steeds als studiecoach de veterinaire studenten.

In haar vrije tijd vindt ze haar ontspanning bij en rondom haar eigen paard. Op Horse Event vindt je Erica en haar collega’s terug in de onderwijspiste waar ze kennis en praktijk zal verbinden door middel van demonstraties en uitleg over diverse gezondheidsonderwerpen.

Erica is aanwezig op zaterdag en zondag.