Header 2019 hoofdafbeelding en kaartverkoop

Doron Kuipers

De 27-jarige springruiter Doron Kuipers wist al van jongs af aan wat hij wilde: werken met paarden. Hij ging al mee naar de manege toen hij een paar dagen oud was. Zijn ouders en drie oudere zussen hebben allemaal paardgereden. Op een gegeven moment had de familie zoveel pony’s op de manege staan dat ze besloten om iets voor henzelf te beginnen. Al snel behaalde Doron mooie resultaten zoals goud en zilver op het EK in 2005. Doron stapte over naar de paarden toen hij zestien jaar oud was. Ook met zijn paarden is hij een succesvolle springruiter: met Charley is hij opgenomen in het Nederlands Olympisch kader springen Senioren. Doron heeft dit jaar al meerdere malen gewonnen op 1.45m niveau op CSI2* en CSI3* de Peelbergen en CSI Wierden, en op 1.40m niveau op CSI3* Eindhoven en CSI1* Arnhem.

Sinds 1 maart 2010 heeft Doron het hobbymatige bedrijf Stoeterij ‘t Heerenhuys van zijn ouders overgenomen en geprofessionaliseerd. Tevens is hij in dat jaar een samenwerking aangegaan met Stal Everse, die zes jaar heeft geduurd.

Stoeterij ’t Heerenhuys is gevestigd in het buitengebied van Mijnsheerenland op de grens met Oud-Beijerland, tien kilometer ten zuiden van Rotterdam. Doron leidt paarden op en brengt deze uit op (inter)naionale wedstrijden. Daarnaast koopt en verkoopt hij sportpaarden met en voor klanten. Ook geeft Doron springlessen op elk gewenst niveau.

Doron heeft onder andere het paard Zinius opgeleid. Dat paard kwam van Stal Everse vandaan. Ook Charley (Calido I x Askari) kwam op zijn weg. Samen met Charley reed Doron zijn eerste Wereldbeker. Het was het enige paard wat foutloos was in de Wereldbeker én in de Grote Prijs.

De springruiter vindt het belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen: heel veel trainen en heel veel oefenen. Hij vindt het ook belangrijk dat je je ogen openhoudt en naar anderen luistert. Samen met Teun van den Broek geeft hij een clinic op Horse Event.

Doron is aanwezig op vrijdag en zaterdag.