Arend Jan Hammink 1

Arend-Jan Hammink

Arend Jan Hammink, is 65 jaar en werkt sinds 1977 als zelfstandig hoefsmid. Hij is opgegroeid in een gezin waar de pony’s en paarden centraal stonden. Zijn vader was één van de personen die de Newforest pony naar Nederland heeft gehaald. Hij begon dan ook al vroeg met ponyrijden en later paardrijden. Tijdens zijn huwelijk heeft hij de overstap gemaakt naar het aangespannen rijden. Naast een drukke praktijk is hij gedurende 25 jaar actief geweest in de mensport. Voordat hij tweespan reed, reed hij enkelspan. Ten slotte startte hij met een vierspan samengestelde menwedstrijden.

In 1995 heeft hij als deel van het Nederlands team deelgenomen aan de 1e Europese kampioenschappen SMW voor pony’s in Breda.

Het team behaalde een zilveren medaille. Twee jaar later heeft hij individueel meegedaan aan de Europese kampioenschappen in Meischenheim.

In 2002 is hij gaan werken bij PTC Barneveld als meninstructeur en verbonden aan de hoefsmidopleiding. Zeven jaar later is hij in dienst gekomen van Aeres MBO Barneveld en stopte hij met de actieve paardensport. Daar geeft hij drie dagen in de week les aan de leerling hoefsmeden. Daarnaast werkt hij nog steeds als zelfstandig hoefsmid. Arend Jan is zeer gedreven in zijn vak en wil zijn kennis graag overbrengen op zijn leerlingen. Dit geldt zowel voor het vak als hoefsmid als voor het mennen.