fbpx

Arabisch Volbloeden Stamboek

Het Arabische Volbloedpaard is afkomstig van het Arabische schiereiland en is het oudste raszuiver gefokte paard ter wereld. Er is geen enkel paardenras dat zo internationaal gefokt wordt als het Arabisch Volbloedpaard. Al lang zijn er meer paarden van dit ras buiten dan binnen het oorspronkelijke Arabische gebied. Door inteelt en zware natuurlijke selecties heeft het ras zich aangepast aan het harde leven bij de nomaden in het onherbergzame Arabische woestijnlandschap.

 

De profeet Mohammed was de eerste onder de Arabieren in het koesteren van het Arabische paard. Hij typeerde ze als “drinkers van de wind”en maakte zelfs van het raszuiver fokken van het Arabische woestijnpaard een religieuze verplichting.

 

In Nederland werden in 1924 de eerste Arabische Volbloeds vanuit Engeland geïmporteerd. Het stamboek telt op dit moment ca. 1000 leden die gezamenlijk zo’n 3.000 paarden bezitten.

 

Vele mensen hebben inmiddels de brede gebruiksmogelijkheden van het Arabische Volbloedpaard ontdekt en we zien ze dan ook terug in alle takken van sport: endurance, western, dressuur, springen, aangespannen en op de renbaan! Terecht, want naast zijn schoonheid en uitstraling is het door z’n uithoudingsvermogen, wendbaarheid, intelligentie en snelheid ook een ideaal sportpaard.

 

Wat kun je verwachten van het Arabisch Volbloeden Stamboek?

Het stamboek verzorgt op zondag een clinic leading rein.