Paardenarts.nl_Anneke Hallebeek 2

Anneke Hallebeek – Paardenarts.nl

Anneke Hallebeek (dierenarts, specialist veterinaire diervoeding) werkt mee aan de rubriek Paardenvoeding op Paardenarts.nl; het online veterinair kennisplatform door paardenartsen voor paardenhouders.

“In 1992 ben ik afgestudeerd aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht, waarna ik als all-round dierenarts heb gewerkt. In 1994 ben ik gestart met de opleiding tot Specialist Veterinaire Diervoeding en ben ik gepromoveerd op onderzoek over vetstofwisseling bij paarden. Ik heb altijd als doel gesteld om specialistische kennis om te zetten in praktische voedingsadviezen voor zowel het sport- als het recreatiepaard.

 

Dit doe ik middels mijn eigen bedrijf Voedingsadvies Paard, met, naast individueel advies, publicaties, lezingen en trainingen. Voor de dierenartsenpraktijk heb ik sinds 2007 Bonpard dieetvoer voor paarden op de markt gebracht. Ten slotte leid ik dierenartsen en paraveterinairen op tot Voedingsconsulent Paard. Met al deze activiteiten stimuleer ik een betere paardgezondheid via de voeding en dat is waar het mij om gaat!”

Paardenarts.nl is een uniek platform met toegankelijke informatie geschreven door paardenartsen voor paardenhouders. Paardenliefhebbers vinden hier betrouwbare informatie over paardengezondheid en -welzijn in de Veterinaire Kennisbank – het hart van het platform –  welke maandelijks gemiddeld zo’n 80.000 – 100.000 keer wordt geraadpleegd.

Informatie over de clinics van Anneke in de Ondernemers Piste:

“APK conditie & voeding: gezond voeren vermindert blessures en ziekten”

Door fouten in de voeding en het voermanagement, kan onherstelbare schade ontstaan aan de gezondheid van je paard. Paarden gezond voeren is niet altijd eenvoudig, maar wel te leren. Tijdens deze informatieve clinic leert Dr. Anneke Hallebeek je welke stappen je moet nemen om te weten of je paard te veel of te weinig energie krijgt en hoeveel ruwvoer hij in ieder geval nodig heeft.

Anneke laat zien hoe je een Body Condition Score (BCS) uitvoert, hoe je het geschatte en werkelijke gewicht kunt schatten en meten, hoe je ruwvoer op kwaliteit kunt controleren, hoe je de gewenste hoeveelheid ruwvoer berekent en afweegt en welke voerfrequentie belangrijk is.

Voorkom grote afwijkingen in de voedingstoestand (Body Condition Score) van je paard door dit elke maand te controleren. Weet wat je paard nodig heeft en investeer in een passend en compleet rantsoen. Laat je door de dierenarts/deskundigen informeren over het houden en voeren van paarden.

‘Winst’ is een gezond paard dat lang meegaat met minder blessures of ziekten en minder (dierenarts)kosten.

Zaterdag 18:50 uur | Zondag 14:00 uur (Ondernemers Piste)

Meer informatie over de clinics en workshops van Anneke vind je op:
Paardenarts.nl/horse-event-2019