fbpx

Bitloos door een Grand Prix proef

Een dag uit het leven van Alizée Froment en haar paarden

 

Je kan haar niet meer wegdenken uit de paardenwereld. Met meer dan 80 duizend volgers op Instagram, is de Franse Alizée Froment een van de populairste vrijheidsdressuur ruiters van dit moment. Met haar paarden laat ze zien waar de dressuur volgens haar om draait: volledig vertrouwen in volledige vrijheid.

 

Toen Alizée jonger was, wilde ze maar één ding: een beroemde actrice worden en op het grote scherm verschijnen. Dat ze uiteindelijk in de (top)paardensport terecht kwam, noemt ze zelf haar lotsbestemming. “Ik speelde vroeger met mijn pony’s in de wei en leerde al doende met hen samen te werken volgens de regels van de Natural Horsemanship. Toen ik later op het hoogste niveau in de dressuursport mijn paarden uitbracht, wilde ik die gevoelens en emoties weer terugvinden.” Nu laat Alizée zien dat je zelfs op het hoogste niveau in volledige vrijheid met je paard kunt werken.

 

Een leven gevuld met paarden

Een dag uit het leven van Alizée begint steeds op dezelfde manier. Om 6u ’s ochtends gaat ze eerst haar oogappel Mistral een ochtend knuffel geven. Daarna start ze haar dag. “Ik laat de honden uit en vervolgens ga ik een uurtje sporten.” Nadien is het tijd om Alizée’s andere oogappel, haar dochter Louise, naar school te brengen. “Rond 9u start ik met het rijden van mijn paarden, dat gaat de hele voormiddag zo door. Alle paarden gaan om 7u op de wei, daar krijgen ze hun ontbijt. Voor ik start met rijden, krijgen de paarden hun Icevibes en massage deken op voor 20 minuten. Wanneer hun spieren goed opgewarmd zijn, rij ik ongeveer 25-35 minuten.”

 

Voor Alizée is het belangrijk om haar paarden veel afwisseling te geven. “Ik werk 4 dagen per week met de paarden, ze hebben één vrije dag, één dag waarop ze worden gelongeerd en één dag waarop ze buiten gaan wandelen.” Na hun werk krijgen de paarden een luxe spa behandeling, waar ze van top tot teen worden verzorgd. Na de verwennerij gaan de paarden terug naar de weide, waar ze hun lunch krijgen. Om 15u gaan de eerste paarden weer op stal waar ze een volledige douche krijgen en worden nagekeken op wondjes en andere zaken. Om 16u mogen de paarden op stal en om 17u krijgen ze hun avondeten, gevolgd door een lekkere bak slobber om 21.30u. “

 

Door het grotere team dat Alizée rondom zich heeft, kan ze na de middag lesklanten helpen. Dat doet ze tot ze haar dochter weer van school gaat halen. “Het welzijn van mijn paarden staat absoluut op nummer één voor mij. Voor ik mijn dochter kreeg, was ik dan ook 24/7 bij hen, nu helpen mensen die ik honderd procent vertrouw met het verzorgen van mijn paarden. Voor de dressuur en grondwerk trainingen komt voornamelijk op mij neer, maar voor andere zaken ben ik enorm blij met alle hulp van de mensen op stal.” Samen met Louise spendeert Alizée de rest van haar dag bij de paarden tot het weer tijd is om te eten en naar bed te gaan. Maar dat kan natuurlijk niet zonder samen Mistral nog een avond knuffel te geven.

 

Een tipje van de sluier

 Op Horse Event kun je 4 dagen kunnen genieten van de magie tussen Alizée en haar paarden. Ze zal samen met Jesse Drent laten zien hoe ze hun paarden bitloos trainen. Daarnaast laat Alizée tijdens een magische show zien hoe ze met haar paarden met volledig vertrouwen en in volledige vrijheid samenwerkt. Ze zal laten zien hoe met dat vertrouwen zelfs haar dochter Louise op een harmonieuze manier met haar paarden kan communiceren. Alizée zal ook met enkele paard-ruiter combinaties een clinic geven. Daar zal ze focussen op de basisoefeningen zoals: stretchen, balans en het juiste ritme. Om zo de combinaties te helpen met de problemen waar zij tegenaan lopen.

 

Je zal Alizée Froment zowel tijdens het Youth als het Pro weekend terugvinden op Horse Event.

 

  • Op zaterdag 10 september is ze tussen 15.25u en 15.45u aanwezig in de Sport Piste Powered by Aeres MBO Barneveld en nadien tussen 17.20u en 17.35u.
  • Op zondag 11 september is ze samen met Jesse Drent aanwezig in de Sport Piste Powered by Aeres MBO Barneveld tussen 14.20u en 14.40u en nadien tussen 17.15u en 17.30u.
  • Op zaterdag 17 september is ze tussen 10.15u en 10.55u aanwezig in de Instructie Piste Powered by KNHS & FNRS en tussen 11.20u en 11.40u is ze samen met Jesse Drent aanwezig in de Sport Piste Powered by MBO Barneveld.
  • Op zondag 18 september is ze tussen 10.50u en 11.30u aanwezig in de Instructie Piste Powered by KNHS & FNRS en tussen 12.40u en 13u is Alizée aanwezig in de Sport Piste Powered by MBO Barneveld samen met Jesse Drent.

 

 © Morgan Froment

Partners:

Inschrijven nieuwsbrief

Ben als eerste op de hoogte van alle ins en outs en ontvang exclusieve aanbiedingen