fbpx

Maikel van der Vleuten

Maikel van der Vleuten begon zijn carrière in de paardensport op jonge leeftijd, geïnspireerd en begeleid door zijn vader, Eric van der Vleuten, die zelf een gerenommeerde springruiter is. Opgegroeid in een echte paardensportfamilie, was het bijna onvermijdelijk dat Maikel al snel een grote passie voor het rijden ontwikkelde. Onder het toeziend oog van zijn vader leerde hij niet alleen de technische kneepjes van het vak, maar ook ontwikkelde hij het doorzettingsvermogen die kenmerkend zijn voor succes op het aller hoogste niveau.

 

Maikels doorbraak kwam al vroeg in zijn carrière. In 2007 ging Maikel in een weekend van Toptalent naar Topsporter; op vrijdag werd hij gehuldigd als Rabo Talent van het Jaar en op zaterdag zette hij de RAI op de kop door het winnen van de Grand Prix met Parma La Douche. Zijn samenwerking met zijn vader leidde tot een solide basis en een stijgende lijn in zijn prestaties, wat uiteindelijk resulteerde in deelname aan internationale competities.

 

Een van de hoogtepunten van Maikels carrière was zijn deelname aan de Olympische spelen in 2012. Tijdens de Olympische spelen in Londen won hij samen met het Nederlandse springteam de zilveren medaille. In 2021 voegde hij tijdens de Olympische Spelen in Tokio, nog een individuele bronzen medaille aan zijn erelijst toe.

 

Met Beauville Z, won hij in 2022 ook nog de bronzen medaille tijdens de wereld kampioenschappen in het Deense Herning. Hiermee werd zijn status als een absolute top ruiter verder bevestigd. Zijn successen zijn een bewijs van zijn uitzonderlijke talent en doorzettingsvermogen, en maken hem tot een inspiratiebron voor vele jonge ruiters wereldwijd.

 

Wat kun je verwachten van Maikel van der Vleuten?

Maikel deelt op beide dagen in de Sport Piste de tips van een Olympiër: kort wenden tussen de hindernissen, iets wat hij als geen ander weet.