fbpx

Mèlanie Vis

Mèlanie Smits is een geboren stadsmeisje die van jongs af aan in de “paarden” wilde werken. Van de MAVO naar MBO Niv.4 opleiding Paardensport- en Houderij, naar HBO – Stoas Wageningen.

 

Haar hart verloor aan het Friese ras en vele jaren als groom werkzaam is geweest bij een grote sport & handelsstal in Friese paarden. De passie & ervaringen vanuit de praktijk combineerde met het onderwijs en inmiddels al bijna 7 jaar met veel plezier & gedrevenheid werkzaam is als hippisch docent binnen Aeres MBO Barneveld. “Want er is niets mooier dan gedreven, jonge mensen klaarstomen als toekomstig professional in de hippische sector”.

 

En naast paardrijden & lesgeven is Mèlanie ook vaak te vinden in de sportschool, vitaliteit is een belangrijk gegeven. Bewustwording creëren van fysieke mogelijkheden, onmogelijkheden, het verbeteren van balans, coördinatie en aanspanning. Dit draagt ze over aan de studenten tijdens de lessen ruiterfit, want vitaliteit is een voorwaarden voor zowel op het paard als naast het paard.

 

Wat kun je van Mèlanie verwachten op Horse Event:

Mèlanie verzorgt zaterdag een workshop in de Paddock.

Op de rug van je paard.

 

Hoe bewust ben je wat je doet op de rug van je paard? Hoe zou dat aanvoelen voor je paard? En hoe kunnen wij onszelf tot een betere ‘last’ maken. In onze korte clinic nemen we je mee in deze gedachtegang met praktische tips waar je mee aan de slag kunt.

 

Ook brengt ze zaterdag samen met Natasja Hoogvliet het Bandageren onder de aandacht. Hierover nemen zij je mee in de do’s en vooral de dont’s van bandages. Misschien wil je dit ook zelf eens oefenen? Kom dan gerust naar de Paddock