fbpx

Santi Serra Camps

Hij reist inmiddels de hele wereld over, de Spaanse Santi Serra Camps laat zijn paarden volledig in hun waarde terwijl ze samen met hem de mooiste shows neerzetten. Santi is een jaar in Amerika geweest om het gedrag van paarden in het wild te observeren en dit heeft de basis gevormd van zijn trainingsmethodiek. Zijn dag bestond uit kijken hoe deze paarden zich naar elkaar toe gedragen en te ontdekken hoe je deze paard-paard communicatie kan vertalen naar mens-paard communicatie. Alle inzichten en ervaringen die hij bij de wilde kuddes in Amerika heeft opgedaan zijn meegenomen naar Spanje en daarmee is hij verder aan de slag gegaan bij het trainen van gedomesticeerde paarden.

 

“Een paard doet normaal gewoon wat hij zelf wil, hij gaat niet zomaar iets voor je doen. Je moet ze eerst snappen, hun communicatie verstaan en hen duidelijk maken dat je dat ook echt kan. Pas dan zien ze je als een gelijke en kan je ermee werken”. zegt Santi.

 

Santi Serra Camps presenteert vrijheidsdressuur, waarbij de schoonheid van de bewegingen van paarden en de harmonieuze balans tussen mens en paard wordt getoond. Door middel van gehoorzaamheid, oprechte vriendschap en op basis van wederzijds respect biedt deze hoofdact van het Horse Event Pro weekend een onvergetelijke ervaring die de diepe band tussen mens en dier laat zien.

 

Wat kun je verwachten van Santi Serra Camps?

Als hoofdact van Horse Event Pro is Santi Serra Camps beide dagen te bewonderen tijdens een spectaculaire show met Friezen, een Lucitano en twee honden. Tijdens de show kan je niet alleen de pracht van deze speciale dieren aanschouwen maar wordt de leermethode die gebruikt is om de dieren alle oefeningen aan te leren, ook toegelicht.